Selinoloji Öncelikle miniğiniz hayırlı olsun güle güle büyütün inşallah ve kendinizi sakın üzmeyin 🥰 Sütünüzün gelmesi içinde deneyip olumlu sonuç aldığımız şeyleri paylaşayım hemen ❤️
2 hafta önce yengem sezeryan doğum yaptı, yanında refakatçi olarak ben kaldım, miniğin solunum problemi olduğu için hiç emziremedi, bide üstüne 1 hafta civarı hastanede yatması gerekti, moralini yükselterek, üzülmesini engelleyerek bu süreçte sütü nasıl geldi onu anlatayım ☺️
1.günü süt gelmedi,
2.günü oldu bebeğin hastaneye yatması gerektiği için bize hastane tipi sağım cihazı verdiler bununla 2-3 saatte bir süt gelmese bile kanalları uyarmak için sağım yapın dediler, bizde harfiyen dedikleri gibi süt gelmese bile sağıma devam ettik, onu yaparken annem evde yaptığı kayısı kompostosunu yolladı sürekli ondan içti, bol bol su tüketti, daha sonra biraz araştırdım memnuniyeti çok yüksek olan bestlak damla aldık (1 su bardağı içerisine 20 damla damlatıp) günde 3 defa tüketti, bunu gündüz yapar yapmaz 2.günün akşamında direk süt gelmeye başladı çok şükür,
3.gün sütü artarak devam etti 🥰 sağım yapıp bebek hemşiresine verdik 2 saatte bir miniği beslediler, sütün yetmediği kısımlarda mamayla takviye yapıldı, hatta ilk 3 gün mamayla beslendi, sakın moralinizi motivasyonunuzu düşürmeyin, bahsettiğim damlaya hemen bi şans verin inanıyorum sizede çok iyi gelecek, birde geceleri uyurken veya normal gün içinde otururken sıcak su torbası yapıp göğüslerinize sürekli kompress yapın, bizim kız sıcak su torbasına sarılarak uyuyordu sabahına sütü akıyordu maşallah 🥰