Tubatgn Eveet ben geldim kızçeler 😄 Bilen bilir haftalardır postlarımda ha bugün ha yarın doğurucam diye 9 doğurdum 😄 İlk maceramız 4 şubat gecesi sancılar ile başladı o zaman 37.haftamdaydım. Hemen acile gittim sancı düzensiz çıkıyordu 2 cm açıklık vardı. Ama doğum olmamıştı. Kısa özeti bu bilmeyenler için 🤭 Sonra her hafta kontrole gittim hep bir hüsran ile eve döndüm. Açıklık ile gezdim sancı çıkmadı bile. Tam 41inde geldi oğlum 🌺 Neyse şimdi asıl meseleye gelelim 😄 Pazar ve pazartesi benim oğlan çok hareketliydi resmen derimi parçalayıp dışarı atacaktı kendini. Birde akşamları mide bulantısı ve burun kanamam vardı. O zaman anladım ki oğluş yakında geliyor. Salı günü kontrolüm var diye gece acile gitmedim. Ne zaman gitsem hüsranla geri dönüyordum. Salı sabah önce nstye girdim sancı çıktı. Ben çok hissetmedim. Muayeneye geçtim. Ölçümleri yaptı doktor çatıda yapalım dedi. Açılman aynı ben sana cumaya randevu yazayım o zamana kadar suyun gelirse gel zaten cuma doğumu başlatırız artık dedi. Odasına dosyamı almaya gittim birde demesin mi senin suyunu az ölçmüşüm. Evden valizini al öğlen gel yatış vericem. Ben havalara uçtum tabi 💃💃💃 Eve giderken yolda rezene aldım hemen açılmayı tetikliyor diye gider gitmez kaynattım. Yanında birde squat yaptım. Saat daha 12 olmadan kanamam başladı. Apar topar gittim Nst girdim doktor beni gördü uzman doktora da danıştı ve yatışımı verdiler. Hemen odayı ayarladık. Bu arada şunu demeden geçemeyeceğim arkadaşlar. Ben devlet hastanesi yani üniversite hastanesi takipliyim. Çokta güzel ilgilendiler benimle. Vip oda tuttuk süslettik bile 🤗 Hemen Nst aldılar beni doğumhane katında. 2 saatte bir nstye girdim. Açılma ilerlemiyordu. Tabi Tuba yine çıldırıyor eli boş odaya dönmekten 😑 neyse gel git gel git yapa yapa sabahı ettik. En son 6.30da bir indim doğumhaneye işte bütün hikaye orada başladı. Artık sancılarım artmıştı açılmam 3 4 oldu. Bu sefer 4te takılı kaldık. Haydaa dedim 🙍♀️🤦♀️ uzman doktor geldi vizite gördü beni. Dün suyu azalan hastamız değil mi suniyi verin bu şekilde olmaz dedi. Suni sancıyı dayadılar bana. Saat 10′da bir başladı öğlen 15.21′e kadar. Tabi orada maceralarım var. Önce sancılar hafiften geliyor. Yan oda da diğer anneler aaaa uyu diye sancı çekiyor bende tık yok. Hemşireler ile konuşuyorum o arada ben niye bötle bağıramıyorumm sesim içime kaşıklar gibiyim diye. Bana demesin mi ben seni birazdan görücem. Dediği de oldu. Allahım yok böyle bir sancı. Kötü etkilenin diye yazmıyorum bunu. Çünkü ben çok yanlış hareket etmişim. Sürekli avazım çıktığı kadar bağırdım. Tüm hastaneyi inlettim gerçekten. Annemler bekleme odasına benim sesimi duydukça ağlamış. Bütün doktorlar asistanlar hemşireler benimle uğraştı hep. Hepsininden Allah razı olsun. Bu arada benden sonra gelen 2 hamiş benden önce doğurup çıktılar. Bir ara dalga konusu bile oldum. Hem sancı çektim hem hastanede kaynattım. Yoksa zülm gibi bir şey olacaktı bana. Ben böyle avaz avaz bağırırken ebe geldi. Sen napıyorsun dedi kızdı azarladı haklıymış gık demedim. Senin ıkınman lazım her sancıda sen hastaneyi inlettin doğum başlamaz ki dedi. Afedersiniz büyük tuvaletinizi yapacak kadar ıkınmak gerekiyormuş. Ne zaman onu bana söyledi. Açılmam ilerlemeye başladı. Ama rahat 5 saat sürdü suni sancı ile doğumum. Benden size tavsiye eğer suni verirlerse sadece ıkınmanız yeterli. Benim gibi 5 saat çekmezsiniz. Sancı anında ıkınıyorum sancı geçiyor uyuya kalıyorum.. Beni dürtüyorlar uyan doğur diye. Gelen giden daha doğurmadın mı diyor. Resmen bütün doğumhane katı benim doğurmamı bekledi. Mesaisi biten gitmedi 😄😄 çok uğraştılar benimle ağladım zırladım yapamıcam dedim neler saydım neler.. Duvarları yumrukladım tepindim durdum 😄 Neyse artık açılmam 10 oldu ama oğlan kafayı bir türlü çıkarmak bilmiyor. Uzman doktor geldi o sırada napıyonuz ya dedi. Bu anne bütün hastaneyi inletti dayanamadım çekilin dedi 😄 diğer doktora geç karnına bastır dedi bana da hemen ıkın dedi. Bu hareketle benim oğlanın kafasının gözükmesi bir oldu. 15 kişi var oda da herkes oh be çekti alkışladı falan 🤦♀️ hemen doğum haneye dedi sancı odası doğumhane 10 adımlık yer normalde sandalye ile gidiliyor hayır bu anneyi yürütün dedi. Kaç haftadır penguen gibi gezen ben yemin ederim size at gibi koştum doğumhaneye😄 çatala bir çıkışım var anlatamam size. Hemen ayaklardan bağladılar iğne falan derken. Bir ıkınma bir karına baskı ile geldi benim Rüzgar’ım❤️ hemen ten teması yaptılar. Çok güzel kokuyor cennet resmen 😍 Dikişlerim oldu tabi ister istemez yırtılmalar oldu o kadar ıkınmaya.. Bana dikiş atılırken oğlumu yanağıma koydular konuştum onunla resmen beni dinledi çok güzel bir duygu anlatılmaz cidden yaşanır. Dikişlerim hep içeriden atıldı dıştan yok. Şimdi oda da oğlumla huzur içindeyim. 52 cm 3450 doğdu sevgilim.. Benim hikayem bu arkadaşlar. Daha çok ayrıntı verirdim ama hala sersem gibiyim sanki bana anestezi vermişler gibiyim. Çok yoruldum çok ağladım ama değdi Rüzgar’ıma kavuştum ❤️❤️ Darısı doğumu bekleyenlere olsun Rabbim olmayanlara en kısa zamanda nasip etsin inşallah ❤️
esiaks Tubatgn sanırım anladığım gelen sancıları doğru karşılamak. Bu da deneyim olmuş senin için. Çok şükür kurtuldun, oğluna kavuştun. Gözün aydın olsun 🥰 Allah oğluna da sağlıklı huzurlu bir ömür versin. 🌹🌹
pnar-06 Tubatgn hepimiz senin doğurmanı bekledik çok şükür kavuşturana 🤲her zorluğun vardır bi mükafatı darısı bizlere İnşallah 🥰❤️
Cansr desertrain bende 5 6 saat suni sancı yedim kimse bana sancı esnasında ikin demedi dogurana kadar kan ter ağlamıştım benimkide devlet Hastanesi’ydi Allah razı olsun demişsin ben aynı şeyi diyemiycm gelen giden bağırıyor kızıyor herkes yatıyor bağırma diye kimse şu şekil bu şekil yap diye anlatmadı şuan ikinciye hamileyim korkularım var
Tubatgn esiaks Aynen canım sancıyı doğru yönetirsen eğer her şey hızlı oluyormuş onu tecrübe edindim🙏 Amin canım çok teşekkür ederim 🌺
Sahnedekimadam Tubatgn Hem güldüm hem ağladım, annelik çok kutsal çokk😭 gözünüz aydın sağlıklı uzuun ömrünüz olsun birlikte 🙏🏼
Pnr60 Yaaaaa çok güzel 🥰 çok sevindim adınaaaa sonunda kavuşturdu allahım sizi , darısı bizlere inşallah 🤲
Ayytacc Tubatgn hos gelmis pasam cok sevindim sonunda geldi pasa…Rabbim sag salim anali babali buyutmeyi nasip etsin insAllah canim
Belinay_AliEge Resmen kendi ilk doğumumu okudum gibi hissettim birebir aynı şeyleri yaşadım . Çok sevindim Rabbim size bağışlasın çok geçmiş olsun sağlıkla büyüyün🤎
Nevaninannesi Tubatgn ayy o kadar acının sonu harika bitmiş şükür❤️ Dikiş atılırken hissediyor musunuz ya da acıyor mu?
Tubatgn Nevaninannesi Evet sonu cidden güzeldi canım 🌺 Ya ilk başlarda çok hissetmedim ama bazı yerlerde hissettim yalan yok fakat abartılacak bir acısı yok canım
Surprizzz2022 Gözünüz aydın sağlıkla sihhatli hayrlı ömürleri olsun ❤️ Ay bnde sancı çekerken bağırıyordum istemsiz ebe kndine gel dedi. Bagirirsan olmaz sancı gelince derin nefes al dedi sana güç kuvvet doğumda ve sonrasında lazım dediyid😅😅
Tubatgn Surprizzz2022 Aynı cümleleri bende duydum canım haklılar ama güç kuvvet doğumda lazım Teşekkür ederim bu arada 🙏❤️
Tusemciiim Tuğbişşş doğuma gittiğin sabahı biliyorum bekledim oldu mu ki diye çok şükür 🥰🤲🏻 Rabbim bebişini size bağışlasın, hep cennet kokuları donatsın etrafını, o emdikçe Canına can eklensin inşallah 🤲🏻 Hayırlı olsunnn 🤍🥰
Tubatgn Tusemciiim Ya diğer postlarda cevap veremedim herkes yazmış ama telefon yanım da değildi Teşekkür ederim canım benim 🌺❤️
ILKNUR-94 Çok şükür Tubacımm bebişini kucağına almana çok sevindim.Allah analı babalı büyütsün tekrardan 🌸Darısı başıma inş 🤲
Zumzugukodummuzzingillatirim Tubatgn kız kendi doğumunu okudum ümraniye eğitim araştırmamı yoksa ahahahah orada bana kızmadılar ama bende bezdirdim hatta yan odama gelen kadın 1 ıkındı ıkınma kontrol edicem dediler yanlışlıkla ikinciyi ıkınıp samcı odasında doğurdu dkdkdkkd. Banada bak nasıl oluyo isteyince diye diye gaz verdiler Krek kdkdkd ay evet kucağına verince çok hoş bir his ben ağladım ama o anki başardım duygusundan ağladım… Ayy duygulandım Umudunu götünü ısırmaya gidiyorum
Tubatgn Zumzugukodummuzzingillatirim Yok aşko Ankara tıp fakültesi beniö hastane Valla bana da öyle gaz verdiler hagshshs Helal olsun dedim ablalar hemen geldi 10 dk sonra doğurdu çıktı 😄😄
ms_annisko Tubatgn süreci doğru karşılamak ya da hızlandırmak için neler tavsiye edersiniz, suni sancı yaşamış annelerin tecrübe ve tavsiyelerine ihtiyacım var da :') gözünüz aydın olsun bu arada Allah bağışlasın 🌸