Bedihaaa Bana da 16.haftada bebeğin eşi rahmi kapatmış dedi 20.haftaya doğru düzeliyor ama düzelmezse sezeryan gözüküyor dedi 19.haftada hala aşağıdaydı ilişkiyi falanda yasakladı bende çok zorlanıyorum yürürken bilr heran doğuracak gibi hissediyorum ilk hamileliğimde böyle olmamıştı
06Seyma-06 Benimde normalde riskli değildi ama 2 hafta önce ilişki VS olmadan kendiğinden kanamam oldu hastanede herşey iyi dediler ama ağır kaldırmak iş yapmak VS yasaklandı şimdi progestan kullanıyorum 32.haftaya kadar kullan dediler. Şimdi 24 haftalık hamileyim ama diken üstünde geçiyor her günüm.
begumt 06Seyma-06 benim de oyle oldu insanin psikolojisi cok bozuluyor ama korkmayalim bir suru previali var saglikla dogum yapan, yukari cikan. Bence bizim de cikar 🙏 sizin tamamen mi kapatıyor?
veryhappymom HaticeC123 rahim kisaliginix ne kdar? Benimde dunden beri ssncim kasilmam vardi bugun gitim kisalik olusmus. 35 hafta olfuk bugun tam. Ama gelisimi 1 hafta geri. Ilac olarak progestan verdi gunde 2 kez. Siz ilac olarak ne kullaniiyorsunuz?
HaticeC123 Yani ilk 22 haftalıkta başlamıştık 30 lara düşmüştü sonra onu cıkardık iyiydim . Bu sancı kasılmam durmuştu iğne progestan falan.. geçen işte 30da bi rahatsızladım ozaman ciger geliştirici vurdu nolur nolmaz diye ağrım için ilaç verdi ama cok iyi gelmedi ilacım normalde herkese cok etkili bi ilaçmış ama bana iyi gelmedi Ağrım olunca tekrar dr bi baktı 20 lere düşmüş. Acil yatış verdi durdurmaya calıstı yani dahada düşerse doğum olur sancılarınla dedi . Cok sukur durdurdu doktorun amacı 34 e kadar bebeği karnımda tutmaktı . Şimdi evimdeyim çok şükür 34 haftalık olduk. Ama anım anımı tutmuyo ilaçlara devam ediyorum ilaç olarak progestan günde 2 kez. Onun dışında bu sancılarım için bi ilaç verdi hastanede onunla durdular o.. bide magnezyum hem bitkisel hapını içiyodum zaten ekstra günde 1 tane suya katılıyo onu içiyorum. iğnede tekrar kullandım 8 tane. Onu bıraktırdı ama.. En son gittiğimde rahşm kısalığım 28 e gelmişiz. Şükür. Kontrol altındayım canım.. inşallah erkenden gelmez minikler. Sanada geçmiş olsun🌸 veryhappymom
veryhappymom HaticeC123 insallah vakti zamanini beklerler 🌸🌸 Benimde magnezyumum var suya atilip icilenden. Bide maddn suyu icmek iyi gelirmis onu denycem. Doktorum gunde en az 3 ltre su ic dedi
HaticeC123 Banada bol su iç dedi. Aynen suya atılan magnezyum bide bana ekstra bitkisel hapını verdi sabah akşam.. progestanı sabah fitil olarak akşamda hap olarak içiyorum. Hastanede verdiği ilaçda 4 saat arayla içip duruyorum . Kasılmaları engellemesi için. Şükür eskiye göre iyiyim evet anım anımı tutmuyo dinleniyorum.. 34 haftayı gördüm bunada şükür. Ama inşallah 38 i görürüm.. senin rahim kısalığın ne kadar canım ? veryhappymom
rose_gold_26 HaticeC123 Merhaba geçmiş olsun , acaba magnezyum için hangi ilaçları vermişti doktorunuz isim paylaşabilir misiniz?
HaticeC123 Dikkat edelim canım inşallah toparlarız. Sende belirti noldu ? Sancı kasılmalarmı .. veryhappymom
veryhappymom HaticeC123 evet sancim oldu bir gun onceden dah afazlaydi ama ertesi gunn kontrolum var diye dayanayim ddim.
annekuzusu_ umena benimde şuan 26haftalik ve bu hafta öğrendim plesanta aşağıda olduğunu progestan iğne ve fitil kullaniyorjm inşallah çıkar yukarı benimde
umena annekuzusu_ benim yoğun kanama olmasına rağmen progestan istedim ama vermediler bu kanama o ilaçla alakalı değil dediler ki gerçekten öyle neden kullanıyorsunuz başka sorun mu var yoksa sadece plesenta previa için mi
Sevval0 Sila66 2 yemek kaşığı bal , 1.5 yemek kaşığı tarçın, yarın yemek kaşığı karabiber , yarım limon sıcak su ile kaynatıp için yarına hicbirseyiniz kalmaz❣️
Sevsev0940 HaticeC123 bende de rahim kısalığı olustu biraz bilgi verir misin ama sancim falan yok bnm anlatir misin neler oldugunu korkuyorum hafta da iki defa igne ve progestan fitil kullaniyorum baska ne yapmam lazim
Melike1234- Betul124 plesanta Rahimi kapatmış durumda mi asagida derken benim de asagida ama rahmin yan tarafına konumlanmış durumdaydı normal doğuma engel değil şuan için demişti hatta
muser24 Benim de plasentam aşağıdaydı, doktor dikkat etmemi, ağır kaldırmamamı söylemişti, açıkçası çok da dikkat edemedim ama çok şükür yukarı çıktı, şu anda 28 haftalığız ve herşey yolunda çok şükür
begumt Sila66 benimde plasenta previa parsiyal durumda. daha asagi inmiyomus oksurukle falan panikleme hic. rahim buyudukce o da cikabilir dedi ama benim de dusuk ihtimal. cok yurume, cok ayakta kalma. Ben kabiz olmayayim diye sideral toz stik demir verdi. Kabiz olursam da duphalac ic dedi gerek kalmadi sideralden sonra daha normal cikiyo. O rahim olayi ennnn kotu senaryo bu arada ona gelene kadar baska alternatifleri var merak etme.
begumt umena aaaa peki tamamen mi kapatıyordu kismi mi? Benim kismi 23 haftadayim cok kucuk ihtimalle cikar falan diyor üzülüyorum.
umena begumt yok haftan çok erken çıkar kesinlikle üzülme dikkat et benim kısmi ydi ama bir gece hastanede kaldığımda oda arkadaşımın tamamen kapatırken marjinale döndüğünü öğrenmiştim o da yine 30 haftadaydı normal doğum yapabilecekti
ikikedi-birbebek Sila66 Bence bu hiç belli olmaz gebeliğimin başından beri düşük tehdidim vardı hamileliğimin 22. Haftasında böbrek genislemem olduğunu öğrendim üstelik 22 mmydi oldukca yüksek bir değer ve böbrek taşı düşürdüm üstüne korana geçirdim akciğerlerim ödem doluydu daha sonra 28. Haftamda kanamam oldu ve erken doğum riskim hep oldu iğneler vs.oldum 34 u tamamlamak için inanın kaç gece ağladım ben biliyorum ve çok şükür şu an 38. Haftamiza girdik 🥰 Çokça dua lazım. Rabbim yardımcınız olsun erken doğum psikolojisi insanı bitiriyor fakat üzerine düşmemeye çalışın enerjiye çok inanıyorum bebeğinizle sürekli konuşun ve ona zamanının gelmediğini vs. Söyleyin 🦋 yürüyüş yapın plates ve yoga yapabilirsiniz psikolojik olarak rahatlamak gerçekten çok çok önemli geçmiş olsun 💞
Sila66 ikikedi-birbebek yatmak dışında hersey yasak suan canım hayırlısı öyle yapmaya çalışıyorum 🥹❤️