Aleynaaaaa canım bende bu konu da aşırı derecede üşütmüsüm kararsız kalmıştım herkes bir ağızdan konuşuyordu. Diğer hemşire arkadaşlarım direk yaptırdı ben salak gibi ya zarar verirse bebeğime ya bişey olursa direk okadar şeker verilir mi diyordum çünkü öyle bir abarttilar ki. Neyse en son doktor arkadaşım ben senin bebeğine bile bile neden zarar vereyim ipek ama sen bunu yaptırmazsan bile bile zarar vermiş olacaksın belki de şekerin var dedi. Tamam dedim 50 mg glikoz aldım ama limon aromalı aldım sana da tavsiyem limon aromalı al. Sade/elma/limon seçenekleri oluyor eczanelerde bazı eczanelerde çok bilmişler oluyor tek çeşit diyor sakın inanma ısrarla limon aromalı glikoz iste tadı asidi kaçmış gazoz gibi oluyor. Ve şu abartıp yok kusuyon yok başın dönüyor yok bayılıyon vs diyenleri umursama normal bir şekilde gazoz içtiğini düşün ve onu bitir . Çünkü bak bende yaptırmayacaktım ama yaptırdım ve şekerim 140 çıktı yani sınırda çıktı eğer belki de yaptırmasaydım bu tavan seviyeye ulaşacak bebeğime erken doğum riski verecekti şuan yediklerime içtiklerime dikkat ediyorum yürüyüs yapıyorum bir daha verdim 50 gram içip 1 hafta arayla 96 ya düştü şekerim şuan daha dikkatliyim ama karşı komşuma uysam hiç lüzumu yok açlık tokluk ver demesine inanacaktım, Youtube inansam bebeğe glikoz çok zararlı neden ozaman iki dilim baklavayla yapmıyorlar diyene inanacaktım en iyisi kendi arkadaşıma inanmak oldu yaptırdım ve içim rahat en azından şekerimin önüne geçtik. Unutma şeker hastalığı çocukta büyükte zayıfta kilolu da oluşabilecek bir hastalık bir anlık kafa bunaltısıyla sonradan keşke demeyelim 🤗