Merhabalar siz doğum hikayemden ve oğlumla yaşadığımız sıkıntılardan konuşmak istiyorum. Belki yaşayan bilen duyan annelerimiz varsa yardımcı olabilirler.
Öncelikle normal giden bi hamileliğim vardı her tahlil ultrason ne varsa yaptırdım çok şükür sıkıntılar yoktu. 40 haftama kadar geldim. Gebeliğin son haftasında depreme yakalandık malatyada iki defa evde yaşadık bunu çok şükür sağ çıktık ama bizim için kötü bi travma oldu. Ev hasarlı. Şuan zaten malatya artık yok diyebiliriz. Depremden 3 gün sonra Çanakkaleye annemin yanına geldik. Burda hemen araştırma hastanesine kontrole geldim. İdrar yolu enfeksiyonu çıkmış. Tiroid biraz yüksek çıkmıştı. 40+3 e sezaryen için gün aldım normal doğum için kafası büyük biraz zorlanırsın dediler ben de zaten normal doğuma dair hiç bir belirti olmadığı için artık sezaryen olmak istiyordum çok yorulmuştum yaşananlardan dolayı. Ne bi sancı ne açılma ağrı sızım hiçbirşeyim yoktu hep beklemek zorundaydım bu yüzden suni almak istemedim.
23 şubat akşam sezaryen için giriş yaptık gece oradaydım 12 den sonra zaten yeme içme yasak.
24 şubat sabah ameliyat için alındım. Eşim annem kayınvalidemler yanımdaydı gönderdiler beni duygusal anlardı. İçeri aldılar işlemler yapıldı vs. Belden iğne yaptırdım ben genel anestezi almak istemedim. İğne aslında hiç acıtmadı ama siz ne olduğunu bilmediğiniz için kendinizi sürekli kasıyorsunuz ama gerçekten acıtan birşey yoktu. Sonra zaten bütün vücut ısındı ve alt tarafı artık hissetmiyordum. Yan da müzik açtılar biraz daha rahatlayın diye. Ve sona doğru artık bebeği çıkarırken kaburgalarıma bastırıldı o anda nefesim kesildi derken bebeğimin sesini duydum.. çok çok başka bi duygu durum.. yanağıma dokundurttular sıcacıktı.
Her şey iyi güzel normal gidiyordu çıktık odamıza geçtik. Tabi uyuşukluğum var sonra geçiyor ağrılarım başlıyor falan. Neyse asıl sorunlarımız başlıyor.
Bebeğimde bir sorun yok 4 gün oldu hala da bir sorunu yok ağlaması gülmesi hareketleri sütünü içmesi normal gayet.
İlk doğduğu gün ve ertesi gün e kadar ben normal emziriyordum. Hemşireler gelip kontrol ediyor kakasını çişini kontrol ediyor soruyor emzirmeme bakıyorlar falan normal gözüküyor. Sonra bebeğimde birşey fark ettik uyuduğu zaman olduğu yerde eli kolunda bacağında ani titreme olduğunu gördük. Hamşireye sorduk normal dedi anne karnından kalma birşey olabilir dedi şöyle böyle dedi.
Ertesi gün tekrar oldu bizimkiler birşey yoktur sen kuruntu yapıyorsun dediler sonra üstüne çocuk doktoru kontrole geldi ona göstermişler. Sonra gelip bebeği yoğun bakım yerine götürüp tahlil verilmesi gerektiğini söylediler. Tabi o gün baktım ki sütüm bile yokmuş gelmemiş bebek çekmiş ama boş çekmiş.
Sonra tahlil yapıldı temiz dediler beslenmemiş ondan dediler. Tomografi çekilmiş temiz çıkmış. Sonra bu nöbet tekrar olmuş ve doktorlar denk gelmiş. Daha geniş bi araştırma içine girdiler. Tabi birşeyler yapılıyor ama bize hiç haber verilmiyor bilgi verilmiyor yapılıyor biz yaptık ettik yapacaz diyorlar ama neden niye yok. Nörolojik bir durum olabilir dediler. Belinden sıvı aldılar geniş çaplı bakılan bi hastalık var mı yok mu diye. Henüz sonuçlar çıkmadı. Emar çekilecek dediler çekildi temiz çıktı. Bugün de çocuk egg başına takılan kablolar var aslında bunu en başta yapmaları gerekiyormuşta yeni akıl etmişler bugün o yapıldı sonuçlar için hala bekliyoruz. Sürekli bekleme halindeyiz. Ne sonuç ne bi gerçek ne açıklama yok.
En son sinirlendik baş hekim galiba eşim görüşmüş bazı şeyleri söylemiş bilgi almak istediğini söylemiş falan. Doktor gelip eşimle görüşmüş yapılan bütün tetkitler normal çıkmış ama hala yapılan şeyler var. Belinden alınan sıvıyı ve egg sonucu var bekliyoruz. Çok şükür sütüm geldi bebeğimi besleyebiliyorum artık. Ben taburcu oldum ama bebeğim küvezde kalıyor yoğun bakım İn anne oteli var orda kalıyorum 3 saate bir emzirmeye gidiyorum. Elimiz kolumuz bağlı bekliyoruz sadece.
Sizden önce dua bekliyorum Arel bebeğimiz için.
Sonra aranızda böyle yaşayan duyan gören annelerimiz var mı acaba neler yaşadı sonuç ne oldu korkulacak birşey var mı??
Biz böyle perişan olduk en azından bilsek ne olduğunu..
Dualarınızı esirgemeyin lütfen dua edin bize.🙏🏻