En başından beri normal doğum istedim, gebeliğimi öğrendiğimden beri egzersizler yapıyorum eğitimler aldım doulalardan kendimi hep normal doğum için hazırladım, doktorum da problem olmayacağını kolay doğum yapabileceğimi söyledi hurma ananas ada çayı ahududu yaprağı meryem ana otu her şeyi tedarik ettim hevesle bekliyorum 38’den beri. Hatta hep 40’a kadar beklesin içerdeki 1 günü dışardaki 10 güne bedel diyen de bendim. Ama son muayenede açılma yoktu. Çeşitli açılma egzersizleri, sıcak duşlar, yoga her şeyi yapıyorum. Ama belim bile ağrımıyor.Nişan gelmedi, bebeğim kanala bile girmedi hala karnım burnumda. tuvalete bile sıkışmıyorum. 34-36 arası döndüğünde çok baskı yapar ağrı çekerdim ama neredeyse 15 gündür baskı da hissetmiyorum.Akıntım biraz arttı tek fark bu ama sanki 6 aylık hamileyim o derece sancı ağrı yok🤦🏻♀️ Sezaryenden çok korkuyorum ama kendimi de yıprattım bir haftadır ya sezaryen olursam korkusuyla her gün bugün de doğurmadım diye ağlıyorum kimseye de diyemiyorum. Yarın randevum var, sanırım pes edip sezaryen günü alırım.
Bu durumda olan doğum yapan var mı? En azından bir tane de olsa belirtim olması gerekmez miydi? Eğer genetikse annem 42’de doğum yapmış, o da aynı gün kanala inip nişan gelip 5 saatte doğurdum diyor, bana çektiysen bekle diyor ama doktorum uzak ve kaka durumundan endişe ediyorum.