Sedoscum Gercekgulbahar fazla çıkmış ben buğün sabah 8.30da kan verdim açlık şekeri 103.2 çıktı yüksek dediler yapılması gerekiyor dediler yaptırdım öğlen saatini bekliyorum ama senin ki baya yüksek çıkmış doktorunun sana ilaç tedavisi vermesi gerekir yada hastanede yatış takibi yapılması lazım riskli sayıda çünki
Gercekgulbahar Sadiyes sonuç göstermeye doktora gideceğim bugün beslenme düzenini doktormu yaptryor yoksa başka doktora mı yönlendiriyor
Gzmlra Merhaba, açlık 95 altı tokluk 140 altı olmalıdır. Sizin sınırın üstünde çıkmış yani diyet beslenmeniz gerekiyor gizli şekeriniz var. Ben de insülin kullanıyorum maalesef gebelik şekerim var .
Gzmlra Gercekgulbahar kendinize değil de direkt bebeği etkileyen bir şey dikkat etmezseniz bebeğin üzerinde büyük önem taşıyor. Şimdilik bir sıkıntı olmaz tabi ama doğuma kadar diyet beslenmeniz gerekiyor hamurişi tatlı patates vb. Şeylerden uzak durmalısınız .
Sadiyes Gercekgulbahar eğer riskli görürse diyetisyene yönlendiriyor diye biliyorum. Ben geçen hafta yaptırdım. Eğer yüksek çıkarsa diyetisyene yönlendireceğim demişti
Esra1501 Merhaba aynı sorunu bir ay önce yaşadım benim de 140ın üstünde çıkmıştı. İlk öncelikle 50 mg ile bu test yapılır sonuç sizinki gibi 140 ın üstünde çıkarsa doktorunuz 100 mg ile çok gün geçirmeden 2. Testi ister bunu sağlık ocakları bildiğim kadarıyla yüksek mg olduğu için doktorunuz yapsın diyor. Tekrar aynı şekilde 100 mg içersiniz gece 12 den sonra bir şey yemezsiniz ve sabah birer saat arayla toplamda 4 kan verirsiniz bu sayede emin oluyorlar tam olarak olup olmadığına boş yere gebelik şekeri tanısı koydurmayın lütfen doktorunuza sorun umarım çıkmaz 100 mg yükleme zahmetli bu arada çok aç kalacaksınız ama geçiyor merak etmeyin ve rafine şekerden biraz da olsa uzak durun🌸
Gercekgulbahar Esra1501 ama 75 mg lik yapıldı ikinci yi isterse bebekleri etkilemezmi sonucta şeker oranı çok yüksek içecek iciriyorlar Şuan Bi korktum internette başka şeyler yazıyor kalıcı biseymi Bu gecmezmi hamileyken birde doktor ilk testi isterken sormuştu yaptrmak istiyormusunuz diye bende kabul ettim yani sorarak yapıyr kararı bize bırakıyorlar ikinciyi isterse çok kararsız kalırım yaptırıp yaptırmamakla
Esra1501 Gercekgulbahar bende çok korkmuştum şeker çıkması hiçbir şeyi doğru düzgün yiyememek vs, korkacak hiçbir şey yok hiç stres yapma 🥰 bende sordum doktoruma bebeğe zararlı değil mi diye şu an bebeğim gayet sağlıklı tosun gibiyiz çok ağır gelmez mi demiştim 3-4 kere sordum korkudan ama hayır dedi doktorumda yılların doktoru bu arada. Zararlı olsa isterler mi sence o kadar yüklemeyi öyle düşün. Ayrıca Google dan bir şey bakmayın lütfen herkes önüne gelen şeyi yazıyor yazıyorsun oraya başım ağrıyor yok şunun belirtisi çok saçma. Senin en doğru yapman gereken doktoruna danışmak her şeyi
Ozyudem Gercekgulbahar bende 75 lik yaptırdım 75 liğe göre eğer ki tokluk sa bu dediğiniz sıkıntı yok ve 75 likte bir daha yapmadı doktorum bende şeker çıktı diyet uyguluyorum diyet doktorum verdi ve yürüyüş yapıyorum şuanlık ta sıkıntı yok şeker ölçümü evde yapıyorum hiç bir sıkıntı yok şükür 100 lük yapıcağını sanmam 75 linkten sonra yapılmıyor diye biliyorum çünkü bende çıktı ve 100 lük yükleme yapılmadı
Gercekgulbahar Sedoscum yatışmı veriliyor o durumda bazı arkadaşlar diyetisyene yönlendiriyor dedi verdikleri ilaçların bebeklere zararı olurmu ki
Sedoscum Gercekgulbahar bana da aynı şekilde diyetisyene gönderdiler tansiyon şeker eşit şekilde yükselişe geçerse yatırıyorlar yada evde hiç kalkmamak adına ilaç tedavisi uyguluyorlar