Selam kizlaaaaarrrr🤩 Çok şükür ben de size pozitif doğum hikayemi yazabiliyorum 🙏🏻 Kavuştum oğluşlarıma 💙💙 Hamilelik sürecim tahmin ettiğimden de güzel gecti. Hic bulantım olmadi, kanamam olmadı çok şükür olumsuz hicbir sey yaşamadım. 33. Haftaya kadar da çalıştım. Son haftalarim bile kolay geçti kendi işimi kendim yaptım ama dinlenerek tabi ki. İkiz bebis taşıyınca illa ki erken mi dogacaklar, kuvoze girerler mi düşüncesi oluyordu ama ben hep olumlu düşünmeye çalıştım. çocuklarımla konuştum acele etmeyin vs diye☺️ Bastan beri hem özel klinik hem devlet hastanesi takipliydim ve devlet hastanesinde doğum yapacağım bastan beri belliydi. Bulunduğum şehirde perinatoloji doktoru yok o yuzden kadin doğum doktoruyla devam ettim hep. Son haftalarda kontrollerimiz sıklaştı tabi ve doktor bi aksilik olmazsa 38. Haftaya kadar bekleriz demisti. 37+3 te son kontrole gittim ve 38+0 için randevu verdi doktor. Sabah 9da hastaneye gittik. Yatışım yapıldı, damar yolu açıldı. Sonda takıldı. Sonda acitmiyor kızlar saniyelik bir şey zaten. Saat 10.20 de ameliyathaneye indik. Oturur pozisyondayken anestezi uzmanı spinal iğnesini yaptı. Hiç acımadı tedirgin olmayın. Zaten ameliyat ekibi çok iyi hepsi guleryuzluydu. İgneden sonra Hemencecik bi uyuşukluk gelmeye başlıyor zaten. Hic hissetmiyor değilsiniz. Dokunuldugu falan hissediliyor ama aci hissedilmiyor tedirgin olmayin.karnima batikon falan sürerken hissettim ben hatta dedim ki uyusmadim mi acaba ama uyusmusum. Hatta yukarda isik gelen ayna gibi bir sey var ya ben ara ara ordan izledim hangi asamada oldugumuzu.benimki de boyle bi manyaklik iste😅 Başımda sürekli biri durup benimle sohbet etti ve bulantim olup olmadığını sordu. cok şükür benim olmamisti. Saat 10.38 de ilk oğluşumun sesini duydum hemen bir dakika sonra da diğer oğlumun sesi geldi. Tabi her ikiz annesi gibi iyiler mi kuvoze girecekler mi tedirginligiyle nasıllar nefes alışları iyi mi diye bin kere sordum😅 su an icin iyiler dediler. O arada temizleyip oğluşlarimi yanıma verdiler sırayla. Pamuk sekerlerlerimle fotograf da cekildik ☺️ sonrasında zaten dikişi kapattilar yarim saat falan surdu. bebislerim benden bi 15 dk falan önce odaya cikti. Sonra kontrol icin hemsireler almis. Bir oğlum 2.520 diğeri 2.550 doğdu. Ultrasonda en son çıkan 2700 dü zaten. Çok şükür nefes almalari da emmeleri de iyi küvöze girmediler. Ben odaya gelince hemsireler de ogluşlarimi getirdi. Hemen emzirmek icin aldım sütüm gelmeye başladı çok şükür. Öyle oluk oluk akmıyor tabi ki basta sari sivi geldi ama o da zamanla olacaktır 🙏🏻 Zaten hemsireler sagolsun emzirirken falan yardim ediyor tutturuyor gosteriyor. İki saatte bir bebisleri alip 5 dakikalik kontrole goturduler kan sekerlerine falan bakıldı. Odaya geldikten iki saat sonra falan kesi agrisini hissetmeye basladim bi igne yaptilar o rahatlatti. Birkac kere rahim kontrolu icin gelip karnima bastirdilar🥴 E tabi ağrıdı ama dayaniyoruz sonucta kısa süreli bir durum. 3- 4 saat icinde bacaklarimdaki uyuşukluk gecti. İlk kalkışımi 6 saat sonra yaptım sivi seyler tukettikten sonra(hosaf ve corba). Benim icin zor degildi. Tabi ki ağrı oldu ama karşıya baktım ve dik bir sekilde yürümeye çalıştım. Sonrasında saat başı kalkıp tur atıp geri yattım çünkü gercekten yürüdükçe kolaylasiyor. Baş ağrım falan da olmadı kahveye vs ihtiyaç duymadım bol bol su içtim. Evden kayısı hoşafı getirmiştik onu da ictim. Gazımı sabaha karşı cikarabildim. Bi ara acaba cikaramayacak miyim onca yürüyüşe ragmen falan diye düşünmedim degil😬 2 3 saatte bir bebisleri emzirdim. Gece icin saat kurdum. Tabi yanimda annem ve kayinvalidem vardi. Tek başına yapilacak bisey değil en azından sezeryan iyilesene kadar. Devlet hastanesi olmasina ragmen esim gece 1e kadar yanimizdaydi. İstese kalırdı ama dinlensin diye eve yolladim. İkiz bebek olunca birden fazla refakatciye izin veriyorlar bir de ben tek kisilik odadaydim onun da avantaji oldu. Çok şükür her sey yolunda su an. Toplam 48 saat durup cikiliyormus. Sabahlari doktor gelip muayene edecekmis bebisleri. Umarim bir aksilik olmaz da sağlıkla çıkarız hastaneden. Darısı sizlerin başına olsun inşallah herkes sağlıkla kucagina alsin bebislerini, dualarim sizinle🙏🏻🥰🥰