cerenakgl Her gece 1 bardak süt kaynatıp içiyorum. Marketten alınan değil,köy sütü tedarik ediyorum. 15+4 olduk. Çevremdekiler gebelikte süt tüketiminin kansızlığa neden olduğunu, tüketmemem gerektiğini söylüyor. Bu doğru bir bilgi mi
Curcu cerenakgl kansızlıkla ilgili bir bilgim yok ama doktorum uht süt içmemi söylemişti. Nedenini sormadım ama bakteri geçişinden falan olabilir.
Aysegulinanc cerenakgl saçmalamışlar gebelikte kalsiyum çok önemli doktorum özellikle süt iç diyor bebeğe de kilo yapıyor ayrıca🤍
AdinsMom cerenakgl yok canım öyle şey olur mu çok yararlı ama yoğurt daha yararlı sütü de çiğden tüketme mutlaka kaynat mutlaka afiyet olsun yarasın bebişine 💙
ArvenMom cerenakgl günde 3 bazen 4 bardak süt içiyorum köy sütü sevmem ki doktorlar market sütü tercih etmemizi söylüyorlar
cerenakgl AdinsMom Yaa çok teşekkür ederim ☺️Evet öyle yapıyorum. Bazen 2 küp şekeri ile tatlı ediyorum bazen bal katıyorum.
cerenakgl ArvenMom Yaa bilmiyordum. Ben normalde sütü pek sevmezdim ama bebeğimin sağlığı için içmeye başladım. Bende marketteki sütün faydalı olmadığını yerleştirmişim oysaki☺️ Teşekkür ederim verdiğin bilgi için ❣️
Sahnedekimadam Canım köy sütleri pastörize olmuyor.Uzun uzun kaynatmak gerekiyor oda vitaminlerin kaybolmasına sebep oluyor zaten.Marketteki sütler fabrikalarda saniyelik yüksek ısıda ısıtılıyor şoklama gibi düşün , böylece besin değerini kaybetmiyor.Süt sadece nesfitle falan içiyorum ben daha çok yoğurt peynir olarak tüketmeye çalışıyorum içime böyle siniyor 🤗🧡
tecrubesizanneadayi12 cerenakgl pastörize olmuş sütler daha güvenilir diye biliyorum hatta çoğu insan süt tüketiminden kaçıyor bile onun yerine yoğurt vs tüketiyorlar
misirveannesi cerenakgl pastörize süt olması gerekiyor acık sütlerde bakteri olabiliyor. Günde yarım lt 2.5 su bardağı fazlası kansızlığa neden olabilir. Süt içmek yerine akşamları 1 kase ev yoğurdu yemek cok daha faydalı
Papatyaa_01 cerenakgl sütten birşey olmaz da sadece demir veya kan vitamini hapı kullanıyorsanız yada kullanmaya başladığınızda ikisini aynı zamanlarda içmeyin, çay kahve vs demir vitamini etkileyecek içeceklerde aynı şekilde. Vitaminlerden en az 2 saat sonra içerseniz sıkıntı olmaz bence bende öyle yapıyorum vitamin işe yarasın diye :)
Ben_bir_anne_miyim cerenakgl çevreniz hangi tip fakültesinden mezun acaba? Aksine doktorlar günde mutlaka 1 bardak sütün içilmesi gerektiğini söylüyor bebeğin kemik gelişimi açısından çok faydalı lütfen kulak asmayın herkese 🙏🏻