Miniktirtil benim bebeğim hiç destekli uyumadı. Emziğini ağzına koydum, beyaz gürültü açtım, koluma yatırdım ve kolumda kendi kendine uyudu. Bebeğiniz şu an atak haftasında şu an yapamazsınız ama atak haftası bitince bebeklerinizi desteksiz uyutmaya yöneltin. Çünkü büyüdükçe gece uyanınca hep o desteği arayacaklar. Benim bebeğim şu an uyansa da kendi kendine geri uyuyor mesela.
Bir de atak haftasını kolay atlatmak için; bebeklerinizi kendinize uydurmaya çalışmayın. İşin içinden çıkamazsınız. Siz onlara uyun. Uyumuyorlarsa gündüz uyutmaya zorlamayın. Bırakın oyalansınlar, oynasınlar. Çünkğ siz zorlasanız da onlar uyumayacaklar ve bu defa her zorlamada uyku saatleri gelince daha çok ağlayacaklar. Ama zorlamazsanız uykuları gelince kendileri uyumak isteyecekler ki zaten uyku gerilemesi de yaşarsınız. Daha az uyudukları bir döneme girecekler artık. Uyku düzenleri o yüzden bozuluyor zaten onların da. Beslenme reddi de yaşayabilirsiniz. Ondan da korkmayın o da zamanla geçiyor. Siz onları bir şeylere be kadar zorlarsanız bu atak dönemi o kadar zorlaşıyor 🤦🏻♀️