Yaşadığım yerdeki özel hastanelerde yenidoğan yoğun bakımı yok. Allah korusun doğum sırasında bir şey olursa devlete gönderiyorlar zaten direkt. Bu devlet için birinci sebebim.
İkincisi herkesin malumu ekonomi. Bu arada rahat bir şekilde doğum ücretini karşılayabilirim. Normal doğum istiyorum (her şey uygun olursa tabii) ve doğum sırasında her işi ben yapıcam. Özel de olsa yanımda ebe olucak, neden doktora o kadar para vereyim?
Bir de burası özelinde konuşuyorum, özel hastanedeki doktorlar genel olarak sezaryen yanlısı. Ben ise gerekli olursa sezaryen olmak istiyorum. Bir gereklilik yoksa neden ameliyat olayım düşüncesindeyim. Bu da üçüncü sebebim.
Bir de özelin odalarını da devletin odalarını da gördüm. Temizlik, hijyen, sakinlik, rahatlık açısından devleti bir tık daha beğendim. Yanımda kimse yok diyerek -gerçekten gurbetteyim- eşimi yanımda istediğimi belirteceğim. Yardımcı olacaklarına inanıyorum. Dördüncü sebebim de bu.
Beşinci sebebim ise devletteki doktorların ve ebelerin daha çok doğum yaptırdıkları için daha çok tecrübelenmiş olmaları.
Devlet hastanesinin odalarına bak, oradaki ebelerle konuş. Hastanelerin gebe okulları oluyor. Onlara danış. Hangisi aklına yatarsa orada yap, için rahat etsin derim. Ben bunları yaparak devlete karar verdim açıkçası.