Gmznrvrl Haftadayız rahim agzi yetmezliği var dedi doktorum ve dikiş atıldı bugün 3. Gün ama belim asiri agriyor cok korkuyorum her an bisey olacak gibi hissediyorum başına gelen veya bilgisi olan varsa bilgilendirebilir mi lütfen yardımcı olun neler yapmam gerek, nasil bi yol izlemeliyim :( bel ağrım normal mi
Fatma_11 Gmznrvrl bizde dikiş yok 28. Haftadayiz ama ağrılar aynı bel ağrısı ve kasik adet olcakmis gibi ağrı yatıp ilaç almaktan başka çaremiz yok Rabbım yardımcımız olsun
cerendemirdemir Gmznrvrl canım bende 13 haftada oldum serklaj bende ağrı VS olmamıştı ama arastirdigkm kadarıyla 1 haftaya kadar olabilirmiş agri kanama VS ama için rahat etmesi için doktoruna yazabilirsin ya da kontrole erken gidebilirsin çok zor süreçler psikolojik olarak ancak içini ferah tut Allah yardımcımız olsun
MelisaC Gmznrvrl 10 gün boyunca hafif gelip geçici ağrı ve kahverengiye yakın akıntı şeklinde kan(eski kan diyorlar rengi önemli) görürseniz normal
Gmznrvrl Amin insallah. Bel ağrısı başladı bugün baya o yüzden korktum sorun mu var diye, insallah hepimiz saglikla kavuşuruz
Gmznrvrl cerendemirdemir simdi kaçıncı haftadasiniz acaba, bir sorun yaşadınız mı cok korkuyorum her an bisey olacak diye
symabskrt Belden uyuşturup mu yapildi benim oyle oldu acil serklaj açılmam vardı 10 gün önce o iğne beni maeftmisti ara ara da ağrıyor gene belimin orası doktor bana tuvalet harici kalkma dedi enfeksiyon vardı kanımda birde antibiyotik tedavisi gördüm şuan eve çıktım 10 gün hastanede yattım yine ara ara yatış için gelebilirsin dedi doktorum kontole cagardi çok şükür bebeklerim iyi Rabbim yardimcin olsun
Gmznrvrl symabskrt Benim belden uyusturulmadi canim genel anesteziyle yaptılar baygındm, doktoruma tekrar gittim bel ağrım cok olunca dikişle değil bebeğin duruşuyla alaka büyük ihtimal dedi agriya
ensensr23 Rahim ağzı kısalığı daha önceden farkedilmedimi yoksa yenimi oldu bilmediğim için soruyorum.
Gmznrvrl ensensr23 Daha önceden fark edilmedi hiçbir sorun yoktu dikisten önceki gün hafif kanamam oldu o şekilde gittim açıklığı gördü
Shebaby Bende 5 aylık bebeğimi kaybettim bir hafta önce aniden bir açılma olmuş hiçbir sıkıntı yoktu halbuki o iki hafta içinde ağrısız bir şekilde oldu bundan sonraki gebeliğimde 12. Haftada hemen dikicez dedi doktorum ama başarı oranı ne olur son haftaları görür müyüm çok tedirginim şimdiden
Totanseyma @Shebaby 2 sene önce aynı şeyleri yaşadım 20 . Haftada dikil atıldı 24. Haftada erken doğum oldu 5 cm açıklık ile yattım hastaneye Bu hamileliğimde geçen hafta dikiş attı doktor tedbir amaçlı çalışıyorum doktor 1 hafta sonra işine dönebilirsin dedi ama korkuyorum dönüp dönmemek konusunda
Shebaby Totanseyma bence hiç doktorun lafına bakma bu konuda sonra keşke çalışmasaydım dersin eğer ki çok zorunlu değilsen bence evde tamamen yatarak geçir tuvalet harici kalkma eğer sana bakacak biri varsa tabi
Simya Totanseyma banada doktorım işime dönebilirsin demişti ama iyiki dönmemişim heyet raporu istedim ben..dikişin ilk zamankarı cok önemli bence zaten doktorımda iyiki heyet vermişiz demişti sonrasında ..
Totanseyma @Shebaby bakacak biri yok maalesef yemek bulaşık yine bende ve evde kalmak çok sıkıcı bide tek başına olunca
Simya Gmznrvrl geçmiş olsn kaç mm di rahim ağzı dikişe karar verildiğinde ?? Bende serklajlıyım 18. Haftada planlı yapıldı hafif ağrılarm olmuştı ama şiddeti cok önemli mutlaka doktorunla iletişimde ol şu an 33. Haftalık oldık bile öncelikle stresten uzak dur eğilip kalkma evi bile süpürmedim ben yemek vs icin annem hep yardım etti şehir dışından gelmişti.. o gidince ben sandalyede otırarak yaptım yemeğimi buzluğa hazırlayıp koydu annem bi coo seyi ordan cıkarıp yaptım asla kendimi yormadım ev işi bulaşık çamaşır hic eğilecek beni yoracak seyler yapmadım şu an cpk şükür iyiyiz güzel ilerliyoruz sende bu gibi seylere dikkat et ilk zamanlar ben hep yattım sonra durumıma göre muayenede doktorın söylemlerine göre hareket ettim konuda açtm ben bakarsan orda cok fazla yorum gelmişyi belki ordaki yazılar sana fikir olır
Gmznrvrl Simya Cok tesekkur ederim bi umut oluştu içimde yorumunuzu görünce insallah bizde o haftalara geliriz hayirlisiyla, Açıklık 4,5 mm falan demişlerdi sanırım tam hatırlamıyorum onlar söylerken moralim o kadar bozuktu ki
Totanseyma @"Simya bende 1 haftalık rapor aldım sadece İşyeri ile konuştum dedim ramazana kadar evden çalışayım işte yok ramazandan sonra doktor ne derse o izin verirse gelirim dedim
cerendemirdemir Gmznrvrl 31 haftadayim şuan ilk etapta çok korkuluyor sizi anlıyorum ama mümkün olduğunca dinlenin herkesin bedeni farklı bazıları normal hayatına devam ediyor ama ben edemedim sürekli yatıyorum merak etmeyin sonu güzel olacak inşallah içinizi rahat tutun
Gln0110 Gmznrvrl nasıl bi belirtiniz vardı önceden, rahim uzunluğuna mi baktı doktor. Açıkçası 2 akşamdır bende de saniyelik adet olacakmışım gibi his geliyor kasıklarıma. Ve 2 haftadır falan bebeğin hareketlerini alt taraftan da hissediyorum normal mi değil mi anlamadım. Haftaya 23.haftamız doluyor rahim uzunluğuna bakıcak doktor. Tabi ben bu şikayetlerimden bahsetmedim o öylesine muayene edicek
Gmznrvrl Gln0110 dikişten iki gün önce belimde agri başladı hafif ertesi gün kasiklarimda baskı oldu wc ye gidince bi baktım lekelenme şeklinde hafif kan geldi damla damla korktum doktoruma yazdım hemen gelin dedi kontrol ederken ultrasonda gördü açıklık olduğunu rahim agzi kisaligindan dolayı oluşmuş dedi hemen ertesi günü de dikiş atıldı