Merhaba güzel anneler, biliyorum ki benim gibi birçok anne var, bi umut arayan benzer şeyler yaşamış iyi şeyler duymaya ihtiyacı olan, bende söz verdim kendime, bebeğimi doğurduktan sonra buraya yazmaya. İlk olarak ikili taramada usg de burun kemiği gözüktü ancak ensesi kalın dedi ne demek yani dedim down sendromu için riskli dedi sınır üzeri değil ama sınıra çok yakın dedi ve beni en ufak rahatlatacak bişiy söylemedi doktor, neyse kan verdim aynı gün ama gerçekten o an dünya durdu sanki benim için kendimi telkin etmeye çalıştım ama yok içim rahat etmedi, birde araştırma hastanesine gidip bi daha yaptırdım, ense yine yaklaşık aynı değerlerde çıktı ama bu sefer doktor illa altından bişiy çıkacak diye bişiy yok sadece sınır değerlere yakın olduğunu söyledi ve beni perinatolojiye yönlendirdi ( Doktor seçimi çook önemli ). İkili tarama kan sonuçlarım güzel çıktı bu arada her ne kadar doğruluk oranı az deselerde beni azda olsa rahatlatmıştı. 15. Haftada itibariyle sürekli perinatolojiye gittim, ense kalınlığı o haftalarda normaldi fakat kalpte parlaklık çıktı ama doktor çok önemli değil dediği için hiç kafama takmadım, tabi amniyosentez vs yaptırmamı istediler ama biz bebeğimizi ne olursa olsun kabul ettiğimiz için yaptırmadık. Daha sonra detaylıya girdik, orada hem ense kalın hem parlaklık hem de beyinde sıvı birikimi vardı yani 3ü bi arada olduğu için risk yüksek gibi görünüyordu, doktorum tüm detaylarıyla anlattı amniyosentez yapılması gerekiyor dedi ama prosedürleri bi kenara bırakıp insani olarak fikrimde bebeğin normal olduğunu düşünüyorum dedi beni tek bu rahatlattı ama tabi yine kapalı kutu, 27. Haftada tüm belirtiler kaybolmuştu, bende bu haftadan sonra perinatolojiyi bıraktım normal bi kadın doğuma devam ettim. Çok uzattım ama detaylarıyla anlatmak istedim, Allah’a binlerce şükürler olsun bebeğimi kucağıma sağlıcakla aldım, çok dua ettim hiç bıkmadan usanmadan yalvardım, ondan başka sığınacak kimsemiz yok Allah herkesin yavrusunu sağlıcakla bağışlasın 🤲♥️