2kizannesi- böyle biseyi bende duydum biraz arastirdim. E devletten degil, para sgkdan aliniyo. Ödemeyi yaptiktan sonra detayli fatura almak gerekiyomus hastaneden, sonrasinda sgkya gidip sizden fazla para talep edildigine dair evraklari faturalari elinizde ne varsa iste iletiyosunuz. Bi bakima şikayet gibi bisey. Devletin ödedigi bi miktar var hastaneye hastalar icin ve hastane o miktarin sadece %200u kadar ucret talep edebiliyomus. Sonrasinda sgk tarafindan denetimi olduktan sonra nerdeyse paranin yarisi size geri veriliyomus. Sgknin kendi sitesinde ilave ucret hesaplama sayfasi var orda bilgileri girdikten sonra size alinabilcek ucretin bilgisini veriyo. Fakat tabi hastane bundan haberdardir, detayli faturayi verir mi? Sonrasinda tekrar o hastaneye gidebilir miyiz? Bilemiyorum, onuda sgkyi arayip ogrencektim de cok pesine dusmedim bulundugum yerde tek özel hastane sonrasinda rapor icin tekrar gitcem sorun cikar mi bilemedim o yuzden. Bide sözlesme imzalaniyomus sonrasinda para talebi istemeyecegine dair bi madde olabilirmis