Mrvclskn1 Evcil Scottisch cinsi 5 aylık kedim var ve bugün çevremden kedi enfeksiyonu kapabilicegimi bebeğime ve bana zarar vereceğini duydum başına gelen veya bilgisi olan varmı
hemsireacemianne Mrvclskn1 kedinizin aşısı tam ise korkacak bişey yok . 3 yaşında kedim var 32 haftalık da gebeyim . Ona rağmen toxoplazmam negatif çıktı . Kedinizin aşılarını aksatmayin yeter
busraaslan Mrvclskn1 sevmekten dokunmaktan bir şey olmuyor ama kumunu temizlememeniz lazım toxoplazma enfeksiyonu ordan bulaşıyor size ve bebeğinize zararı olur. Doktorunuzu bilgilendirin kan testinde toxoplazma enfeksiyonu çıkarsa iğne falan yapılıyor sanırım ama sizin bağışıklığınız vardır zaten kedi beslediğiniz için
hemsireacemianne Mrvclskn1 ayrıca kedi enfeksiyonu ne Allah aşkına . Yavrucaklar düşünülen den daha temiz ☺️
Aynenkanka busraaslan yaa işte o bağışıklık kısmı hiç belli olmuyor canım yıllardır evimde kedilerim var sokakta da çok içli dışlıyız ama bağışıklığım çıkmadı benim de çok şaşırmıştım 🤷🏻♀️
Hankub Benim de senelerdir kedim var. Toxoplazmam negatif çıktı. Yani aşıları tam olan ev kedilerinde herhangi bir sıkıntı yok. Ama insanlar takmış bu zavallıcıklara. Evde kediyle bebek olmaz yok tüyü yok bilmem nesi deyip duruyorlar. Bıktık.
Busimss Mrvclskn1 aşıları tamsa korkacak hiç birşey yok benim çevremde çok var öyle çocukları doğdu kediyle beraber bile yatıyorlar beraber büyüdüler neredeyse endiselenme bence canım
bendiyebiriii Mrvclskn1 Aşılar tamamsa kumunu siz temizlemedikçe sorun yok😊 Benim de bir oğlum var birlikte uyuyoruz🥲 kızım doğunca da birbirlerine alıştıklarında muhtemelen birlikte yatacaklar😅
Yagmurp_ Yanlış bilgilebdiriyolar çiğ et yiyen kedilerde oluyor bunlarında dışkıları yoluyla geçiyor mesela kedin bakteri kaptı yere pisledi sen dokundun ve elini ağızına sürdün gibi dikkatli olunursa hiçbişey olmaz ayrıca sadece kedilerden değil sebzeden meyveden hatta eşten bile geçebiliyor
esr07bl Benim iki tane kedim var Allah a şükür bir sıkıntımda yok 29 haftalığım şuan. Kedilerimin aşısı tam kumunu da zaten çömelince kalkamadığım için şu süreçte eşim temizliyor. Ama bütün gün ağzımın içindeler neredeyse. Herhangi bir testte de kötü bir sonucum çıkmadı çok şükür. Ama çevreden çok kedileri gönder deyip duranlar oluyor 🤦🏻♀️ bıktırdılar yani. Oysa ki zarardan çok faydası var güzellerimin
Hizligonzales Mrvclskn1 tuvaletine dokunmamaniz lazim baskasinin temizlemesi gerekiyor benimde vardi ve malesef esim genel olarak sehir dışında oldugu icin tuvaletini temizleme isi hep bende bisey olur korkusuyla malesef icim yana yana gonderdim😭 olmayadabilir tabiki ama riske atmak istemedim
Yagmurp_ Ayrıcı ıgm ve ıgg testi yapıyorlar biri bağışıklık varmı diye diğeri bakteri aktfmi diye herkes ikisini birden yapmıyor genelde daha önce geçirilmişmi diye bakıyorlar ikisinide istemekte fayda var
Minmini Aşıları tam olduğu sürece sıkıntı yaşamazsınız. Aşılarını yaptırın ve dışkısını temizlerken eldiven kullanın bu kadarı yeterli. Merak etmeyin. Toxoplazma sindirim sistemi yoluyla bulaşır yani önce hayvanınıza bulaşması lazım sonra sizin hayvanınızın kakasına elleyip daha sonra ağzınıza götürmeniz lazım ellerinizi. Yani aşı ve hijyen ile tamamen korunabilirsiniz. Ayrıca bu parazitin bulaş yolu yalnızca hayvanlar değildir. Özellikte yeşilliklerdir. Sirkede beklettikten sonra yıkayıp tüketmelisiniz. Sağlık dilerim💐💐💐
Hilal2 Benimde uzun tüylü scottish kedim var 1 yaşında kumunu eşim temizler aşıları tam doktorum da şey olmaz dedi ama tuvaletine dokunma dedi ellemiyorum mama bile versem elimi sabunluyorum
Eva03 Evde iki kedim var.toksoplazma testim negatif çıktı ki toksoplazma sadece hayvanlardan geçmiyor.Kumunu değiştirirken eldiven maske takıyorum.Butun gün dipdibeyiz.Hatta şuan biri göbeğimde biri popomda yatıyor.Korkmayin en azından cocugunuz hayvan sevgisi ile büyüyecek içiniz ferah olsun 💙
hayalcim Mrvclskn1 benimde 5 aylık bir Ankara kedim var ve hamile olduğumu ogrendim doktorum sıkıntı olmayacağını tahlillerimin iyi olduğunu dışkı kum temizliğini benim yapmamamı söyledi
Azeri 18 haftalik hamileyim,6 aylik kedim var erkek kumunu Ben ara bir temizliyom hic bir seyimde yok,Kedimi disarisa cikariyom,Geziyoruz tozuyoruz Eve geliyoruz uyoruz Hala Iyim sa salimim😄😄
Cigerekacankedituyu Azeri ev kedisinde problem yok ama kedi dışarı çıkıyorsa diğer kedilerin dışkılarıyla temas edebilir. Enfeksiyon kapabilir. Dikkatli olun.
Meronur Mrvclskn1 çevrede herkes çok biliyor çünkü bende hamileyken herkes at kediyle çocuk olmaz kendi evladını düşünmüyor musun bilmem ne dolu şey dediler hiç bişey olmaz oğlum dört yaşında o kadar güzel oynuyorlar ki şimdi ikinciye hamileyim aşısı tamsa sikinti olmaz merak etme