Ben 6-7 haftalık hamileyim. Yaklaşık bir hafta önce bulantılarım başladı ve bir gün 3 defa istifra ettim. Sonra biraz internette araştırma yaptım ve bulantıya iyi gelecek şeyler olarak şunları öğrendim:
1) Her gün en az 30-40 dakika yürümek ve yürürken tebessüm etmek ~ midem bulanırken zorlansam da bunu yaptım ve sonrasında iyi geldi gerçekten
2) Evi her gün havalandırmak
3) Koku hassasiyetinden ötürü midenin bulanmaması için burun kanatlarına aromatik kokular sürmek
4) Omurganın otururken dik olması, eğik ve omuzların çökük olursa bulantı geçmez
5) Yatağın başına tuzlu bir şey koyup kalkınca hemen onu yemek. Ama çok değil mide suyunu alacak kadar ~ önce dişlerinizi fırçalamanızı tavsiye ederim yeni kalktığınız için
6) Kahvaltıyı uzun süre bekletmemek
7) Sıvıyı yemekle beraber almak. Az az ve sık sık öğün aralarında almak sıvıları. Soğuk su, soğuk meyve gebeliğin ilk aylarında kabızlığa sebep olabilir
8) Zencefil bulantılara karşı çok kurtarıcıdır. Toz zencefili kek kurabiyelere katabilirsin. Zencefille balı karıştırmak hem mideni rahatlatır hem de vücut direncini artırır. Kuru kahveye limon sıkmak da iyi gelebilir. Bir çay kaşığı kuru kahveye yarım limon sıkıp bir kerede yutmaya çalış ve üzerine su, meyvesuyu içilebilir. Meyvesuyu evde hazırlanmalı mutlaka. ~ toz zencefille balı karıştırıp yedim ve faydasını gördüm. Dün sabah da Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun hamilelere mide bulantısı için tavsiye ettiği zencefil kürünü yaptım ve çok faydasını gördüm. Kuru zencefil aldım aktardan ve de 1 buçuk bardak kaynamış suya 1-2 parça zencefili ekleyip 5 dakika kaynattım. Ilıdıktan sonra ve de kahvaltıdan 15 dakika önce içtim. Dün istifra etmedim. Hafiften mide bulantım olunca da leblebi yedim iyi geldi.
9) Aroması değişmiş 1-1 buçuk litrelik suyu gün içinde tüketmek. Bir maden suyu, dilimlenmiş yeşil elma, taze nane yaprağı, taze zencefil rendeleyebilirsin içine..
10) Yağlı ve ağır yiyeceklerden uzak durmak
11) Pamuklu, bol, rahat kıyafetler giymek
12) Özellikle yaz aylarında en ideal spor yüzmedir. Bulantıya da iyi gelir
13) Şikayet dilini bırak mutlaka. Çok şükür iyiyim de biri sana sorduğunda. Yataktan kalktığında 10 şükür cümlesi söyle ‘çok şükür gebe kaldım, çok şükür vücudumda sağlıkla büyüyen bebeğim var..’
Zihin neye odaklanırsa ona dair tepki geliştirir. Bedendeki güzelliğe odaklan.
Bunların hepsi Dr. Ayşe Duman’ın youtube’daki Gebelik Bulantılarına 10 Çözüm Önerisi adlı videosunda anlattıkları. Bazı maddelerdeki ~ işaretinden sonraki cümleler bana ait
Umarım faydalı olur 🌸