Merhaba anneler 🥰komik doğum hikayemi bende burada anlatmak istedim 😀
18 haftalıktan itibaren düzenli hamile pilatesi yapmaya başladım. Çok faydasını gördüm ben doğumuma yardımcı olan en büyük etken olarak düşünüyorum. Son haftamda hep activating labor videolarını izleyip onları da uyguladım. 39+5 de yine spora 40 dk yürüyüş yaparak gittim. Pilatesimi yaptım o gün akşam hiç oturmadım hep bir açma germe hareketleri yapma halindeydim . Gece 11 de kasılmalar başladı ama hiç ağrım yoktu. Önemsemedim kesilince gittim yattım. Sabah 5 te uyandığımda kasılmalara adet ağrısı ve bel ağrısı eşlik ediyordu.ben adet olduğum ilk günde tuvaletten çıkamam, sanki kabız olmuşumda ağrılarım tuvalette geçecekmiş gibi hissederim. Bunda da aynı his vardı 1.5 saat tuvalete git gelle geçti.tuvalette beyaz yapışkan akıntı gördüm aha geliyor gelmete olan dedim 🤣 Hemen bu uygulamanın kasılma saylarını açtım. 2 dk boş geçiyor 1 dk kasılıyordum. Kasılmaları içimden geldiği gibi karşılamaya başladım. Kasılmalarda yere çömeliyordum ve ıkınıyordum devamlı. Ben bi duşa gireyim temiz miyim bir daha bakayım dedim 🤣 yarım saat su altında bekledim hala 3 dk bir sancı geliyordu. Duşta dua ettim Allah’ıma ve 3 ay önce kaybettiğim anneme , bana yardım edin diye 🙏🏻 duştan çıkıp eşimi uyandırdım, kalk gidiyoruz dedim derken ıkınıyordum 🤣 inanılmaz bir sakinlik ve metanet gelmişti üstüme, Allah yardım ediyor sakın korkmayın. Hastane çantamı hazırlamamıştım tabii ki bu gevşeklikle 🤣 hem ıkınıyorum hem tarif ediyorum eşime şunu koy bunu koy diye 🤣 şimdi 2 dkmız var asansöre binmek için dedim ve kapıdan çıktım , şaşkın ayakkabıları felan düzeltiyor kapıda 🤣🤣 hadiseneeee diye bağırdım, öyle böyle ıkına ıkına yarım saatte hastaneye vardık, muayene edildim 4 cm hemen doğumhaneye dediler . Aha dedim özge ıkın kızım geri dönüşü olmayan yola girdin 😅 ıkınarak giriş yaptık ve doğumhaneye çıktım . Saat 10 da yatışım yapıldı. Kendi doktorum geldi muayene etti 7-8 cm olmuş 2 saate doğurursun dedi. Ben 2 saat dayanamam dedim inanılmaz bel ağrısı ve ıkınma isteği vardı acı değildi kesinlikle acı denemez buna. Bel ağrısı ve kabız gibi ıkınma isteği. Odada gördüğüm her yere çömelip ıkınıyordum. Hemşire ve doktorlar bu kız napıyor ya diye şaşkınlıkla bakıyorlar bana 🤣 son muayene de saat 11 de suyumu patlattılar ve ıkınma isteğim daha da arttı . Annemden sonra yanımda kimse olmasın istedim ve dua ettim. Doğumda yalnız olayım diye. Bir hemşire arkadaşım gelecekti telefonu açmadılar hiç derin uyumaz halbusaki kısmet işte 😀Öyle de oldu eşimi bile almadılar . Doktor ve ebeler biraz üzüldü bana ama önemli değil ☺️ Ebelerimle doktorum masaj yaptılar sağolsunlar. Sonra bir daha muayene için geldiler ve hadiiii gidiyoruz çatala kol dediler meğer gelmiş benim bebiş 🤣 ben hala ıkınıyorum ıkınma diyorlar ama durma şansın yokki 🤣 çatala çıktım ve tek ıkınmada hemen bi rahatlama hissi geldi 11.50 de doğdu güneşi☀️🥰 hemen bana verin dedim , kordonu kısa dediler , keseyim dedim , al bakalım dedi doktorum kestim 🥰🥰🥰 hemen emzirmem için koydular göğsüme , çok çirkindi tombikim 4kg çıktı . Doktorum kaç kilo demiştim sana deyip güldü, hocam son 2 hafta hiç kilo söylemediniz dedim, bastı kahkahayı 🤣 o sırada hemşire arkadaşım geldi , herşey bitmişti bile oooo hoşgeldin sayın refakatçi diye takıldı doktorlar biraz herkes gülüyor doktor beni dikiyor 🤣 dikişler doğumdan daha zordu valla . Hemen yürüyerek odama gittim hiç bi sıkıyım olmadı ağrım bile olmadı, 48 günlük olduk ilk günden beri ben bakıyorum gece gündüz çok şükür annem beni korudu🙏🏻 rabbim bana acıdı ☺️ normal doğum çok keyifli, kadın olduğunu ve ne kadar güçlü olduğu hissediyorsun. Ne mucuzevi birşey doğum, hala düşündükçe ne mükemmel bir hisyi doğurmak diyorum . O doğduğu an gördüğünüz an uyumadan bunlara şahit olmak ne kadar güzel 🤩
Gönlünüzden nasıl geçiyorsa öyle olsun doğumunuz, ne şekilde olursa olsun anneyiz ve Allah’ın biz kadınlara bir lütfu bu, yapamayacak olsak doğa böyle kurulmazdı, kendinize inanın ve vücudunuzu dinleyin. Minikler kendileri için en doğru zamanı bulur 🥰 kendinize iyi bakın, sağlıkla ve pozitif kalın 💓