Öncelikle hepinize merhaba canlarım. Ben de sonunda bir ikiz annesi oldum. Gebeliğin başından beri ay aman erken mi doğurcam ay aman kiloları kaç olacak ay küveze girecekler mi diye düşüne düşüne haftaları geçirdim ve 36+1 de ikiz kızlarım dünyaya geldiler. Doğum öncesi süreçten bahsetmem gerekirse çok zor bir süreç geçirmedim ben hamileliğim boyunca ne mide bulantısı ne düşük tehlikesi ne kanama hiç olumsuz diye adlandırabileceğimiz bir şey yaşamadım. Sadece özellikle son 2 hafta yürümekte ayağa kalkıp oturmakta ciddi anlamda zorlandım bebeklerin baskısından dolayı. Son haftalarda bebişler kilo almamaya başladılar her kontrole gittiğimde kiloları neredeyse hep aynı çıktı hatta az bile çıktığı zamanlar oldu. Kendi kendime anne karnında kilo veremezsiniz herhalde diye düşünüyordum 😄 o yüzden de doktorum artık karnında durmalarının bir anlamı yok dışarda daha iyi kilo alırlar diye sezeryan kararını verdi. Doğum yapacağım gün biraz muallakta bir gündü doktorum sen gel duruma göre alabilirim dedi kontrole gider gibi hastaneye gittim tabi hastane çantasını arabaya koymuştuk ne olur ne olmaz diye. Daha sonra yenidoğan yoğun bakım ünitesinde solunum cihazının ayarlanmasını bekledik ve ayarlanır ayarlanmaz apar topar doğuma girdim. Spinal iğnesinin gerçekten hiç korkulacak bir yanı yok acısı bile yok sadece sırtına bir şey battığını hissediyorsunuz ancak asla hareket etmemeniz huylanmamanız gerekiyor ben biraz hareket ettim iğneyi yapan doktor sen böyle yaparsan uyuturum dedi kendi doktorum da daha çok küçükler uyumasan daha iyi dedi o öyle deyince bir cesaret yapıverdiler spinali hiç korkulacak bir şey yok. Zaten hemen uyuşmaya başlıyorsun ve 2-3 dakika içinde bebekler çıkıyor ilk çıkan bebişimi gösterdiler ikincisi daha küçük doğduğu için göremedim direkt yoğun bakıma aldılar bebişleri. Bu arada birisi 2100 diğeri 1450 doğdular. Aralarında beklediğimizden de fazla fark varmış meğer. Ama çok şükür ki durumları stabil iyilermiş oksijen alıyorlar kaka ve çişlerimi yapmışlar bugün de çok az da olsa anne sütü vermeye başlamışlar. Sezeryan sonrasına gelince evet biraz zorlu ama normal doğumu tecrübe etmediğim için karşılaştıtma yapamayacağım. Karına bastırma olayını merak edenler için benim hemşiremin mi eli hafifti böyle mi olması gerekiyordu bilmiyorum ama aralıklarla gelip karnımı ovaladı çok az baskıyla kanamaya baktı dedimki bu karına bastırma dedikleri şey bu mu evet dedi 😄 ilk yürüyüş biraz zor ve ağrılı ama ilkten sonrası bir şekilde geliyor ayaklanıyorsun yürüdükçe rahatlıyor insan. Bugün ikinci günüm taburcu olacağım daha da açıldım yürürken. Minik bebişlerim hastanede kalacaklar artık süt sağıp sağıp getireceğim onlar için. Yeterki iyi olsunlar. Allah hepinize kolay doğumlar nasip etsin yavruları küvezde olanlara kavuşmayı nasip etsin. Çocuk sahibi olmak isteyenlere de nasip olsun inşallah. Her şeyden önce pozitif olun ki süreç de pozitif geçsin küçük endişeleri kenara bırakın nasıl yaşanacaksa öyle gelişiyor her şey. Yeter ki hepimizin güzel yavruları iyi olsun zor zamanlar elbet geçecektir bu da bir tecrübe☺️ İnşallah sağ salim kavuşacağız minnak kızlarımla. Aklıma gelenler bunlar sorularınız varsa müsait oldukça seve seve cevaplarım 🌺 kendinize çok iyi bakın 💕