Doğurdummmm🥳 minnak oğlum ile yan yana uzanıyoruz şuan 🥰 00:00 da düzenli sancı ve 2cm açıklık ile yatışım yapıldığı gece odama geçtim 38+4dük kasılmalarım fazlaydı sanacılarım iyice düzenlensin diye serum verildi ben de yavaş yavaş pilates egzersizleri yürüyüşler yapmaya başladım sabah 5 gibi odada yürüyüş yaparken birden suyum geldi. Suyum geldikten sonra ağrının şiddeti sabah 7 gibi çok artmıştı 🤦🏻♀️ odanın duşunda belime,karnıma sıcak su tutarak sancıları karşıladım hem sıcak su açıklığımı da arttırmıştı sabah 8gibi 7cm olmuştu sonrası daha da hızlı ilerledi sancılar ve kasılmalar çok artmıştı kendimi o anda ne kadar ağrım olursa olsun nasıl olsa geçecek bu durum diyerek sancı girerken derin nefes alıyordum sonra uzun uzun nefes veriyorum doğum yapmadan önce doğum sanacısına dair bir bilgim yoktu o yüzden aslında şaşırmıştım biraz çünkü sancı giriyor yavaştan hızlanıyor şiddetleniyor sonra pat geçiyor kuş gibi hafifliyor insan 🫠 doğum zamanı olan tam açıklığa kadar sancılar gire çıka epey yoruyor yıpratıcı olabiliyor ama her geçen sancıda bir öncekini unutuyor insan 😊 böyle böyle ıkınma isteği geldiğinde ebe kontrol etti hemen doğumhane hemen diye seslendi çok sancım vardı yatakta çarşafları çekiştirerek ayaklarımı çarşaflara sürterek kendimi çok şiddetli regl ağrısı esnasında bir de kabız olmuş makatta baskı yaşar gibi hissettim sanki ıkınıp büyük tuvaletimi yapsam tüm sancım geçecek gibiydi 🤭 tüm gece yavaş yavaş açılıp sabah tam açıklıkta doğumhaneye girince 10dk bile sürmedi oğlumun doğması 🥰doğumhaneye sedye ile gidince çatala çıkamayacağım sanırım çok ağrım var dedim ebe de hadi güzel kızım sedyede doğuracaksın yoksa dedi bi can havli ile attım kendimi çatala o esnada doktorum geldi
hemen köşeye çocuk doktoru yerleşti ben tüm gücümü toplayıp sancı girdiği gibi nefesimi tutup gözlerimi kapayıp ıkınmaya başladım en fazla 3- 5 güçlü ıkınmada kucağıma bir sıcaklık kondu o anı asla tarif edemem gözlerim kapalı sadece onun sıcaklığı ve kocaman bir rahatlama tarifi imkansız bir his 🙏🏻🥰 sonrası hemen bitti zaten doktor plasentayı çıkardı kesim dikişim olmadı yavaş ve kontrollü ıkındığım ve komutları dinlediğim için.
Doktor hemen bakım yaptı batikonla yıkadılar vajinayı. Çocuk doktoru başıma geldi bebeğim ilgili bilgileri anlattı sonra sedyeyi getirdiler ben yürüyerek gitmek istiyorum dedim tüm ekip şok çünkü koca hastanede o gün tek normal doğum yapan da benmişim 🫠
23.02.2023 gecesi yatışım yapılırken o tarihte herkes sezeryan günü almış bi ben normal doğurmuşum ben hiç öyle düşünmemiştim 😂 sonra doğumhaneden yürüyerek odama geldim tüm ekip tebrik etti gözlerindeki heyecan ve mutluluklarını görebiliyordum tabi bana da acayip bi başarı hissi geldi hem o günün tek normal doğumuydum hem de doğumhaneden yürüyerek odama gelmiştim 🥹eşim hemen kahvemi almış yatağıma çıktım ve o laktozsuz cappuccino yanında çikolatanın tadını ve keyfini size anlatamam 😂sanki o sancılar ben çekmedim 😱😂 ama hepsi mucize gibi birden bitiyor yeter ki kendinize inanın🙏🏻