MeltemAK27 Babu çalışamaz raporu diye birşey yok Çünki 35 den sonrası yasal olarak çalışmanız yasak firma problem yaşar doğum olunca doğum raporunuz devreye girecektir bu süreçte izinli görünüyorsunuz
Defnesa MeltemAK27 böyle birşey yok 37 ye kadar yasal olarak çalışabilir niye 35 te izne ayiriyorsunuz kızı 😂
MeltemAK27 Doğum izni başlamadan önce işten ayrılanlar bu ödeneği alamıyor. Kadının işyerindeki sigortalılık halinin devam etmesi gerekiyor Rapor süresince yani 112 gün içinde iş yerinde çalışmıyor olmak gerekiyor. Doğum parasının alınabilmesi için doğumun gerçekleşmiş olması ve bebeğin sağ olması isteniyor. Kadın çalışan doktordan alacağı raporu işyerine teslim etmekle mükellef. Diğer işlemler işyeri tarafından yapılıyor.
Cnsslymn Cayvarmiya çalıştığımız yere bağlı olarak brüt ücretin 3/2 si mi oluyor ben özel bir kurumsal firmada çalışıyordum 32 de çalışamaz raporu aldım ne kadar alırım
MeltemAK27 Defnesa pardon pardon ben onu yanlış okudum 😂 evet 32 de çalışabilir raporu aşıp 37 ye kadar çalışabiliyoruz ondan sonrası yasal olarak yasak bu çalıştığımız zaman izin doğum sonrasında kullanabiliyoruz 😁
Mamikooommm Ben şu an 35. Haftadayım. 124 gündür de sigortalıyım. O parayı alabilmek için şimdiden sonra ne yapmam gerekiyor acaba? Bilen biri varsa aydınlatabilir mi?
Cayvarmiya derya61_ sgk canım , doğumdan hemen sonra hastane bi kâğıt verecek doğum yaptığınıza dair onu eşiniz sgk ya götürecek ve doğum iznine çıktığınız andan doğum yaptığınız güne kadar ki maaşı alacaksınız bir kaç güne
Thinkingperson Merhabalar, ücretli öğretmenler için bu konuda bilgisi olan var mı acaba? Bende 13 haftalık gebeyim okul bitiğinde 27 haftalık olcam doğum parası alabilecek miyim? Bu arada prim gün sayısı yıl içinde 90 gün mü olmak zorunda?