eylul1809 Detaylı ultrason sonucunda rahimi besleyen damarlarda direnç görüldü ve doktorum coraspin başlattı. Bu durumu yaşayan varmı?
Deletedmom_79 Haftamda kadın doğumcum bende de aynı problemi gördü bana da coraspin başlattı. 4-5 gün kullandım bana ilaç alerji yaptı vücudum kabardı, doktoruma söyledim hemen kesti ilacı. Peki dedim şimdi ne olacak kullanamıcam? Şu anlık kullanamıyacaz yapacak bir şey yok detaylı ultroson haftana kadar bekleyeceğiz bazen 22. hafta 23.hafta da direnç kendiliğinden kaybolabiliyor, o zaman baktığımızda direnç halâ devam ediyorsa mecbur kan sulandırıcı iğne başlıcam doğuma kadar her gün vurulman gerekecek dedi. Peki dedim hiç bir şey kullanmadığım taktirde ne olabilir ne gibi sıkıntılar olabilir? Dedi ki %90 bebek 2500 gr altında doğar yeterince beslenemediği için ya da doğuma yakın tansiyonun fırlayabilir gebelik zehirlenmesi geçirebilirsin. Bunlar hiç olmayadabilir ama %90 oluyor karşılıyoruz önlem almak daha iyidir dedi. Şimdi haftaya detaylı ultrosona giricem inşaAllah beklemedeyim. Ben duyunca hemen youtube daki doktorlardan dinlemiştim ne gibi sıkıntı olabilir diye istersen sen de dinle aydınlanınca rahatlarsın. Sağlı sollu iki tane damar var bunlardan sadece bir tanesinde direnç varsa genelde hiçbir şey olmuyormuş ama iki tarafta da direnç varsa işte mecbur önlem için ilaç tedavisi veriyorlar. Geçmiş olsun size de umarım bebeklerimiz sağlıkla doğar🌸🌸
ilkin41 Deletedmom_79 benimde sağ damarda direnç vardı corasprin kullandım 32. Haftama kadar ama bir fayda etmedi kızımı 34+2de 2400 doğurdum artı bende şekerde vardı doktorlar net bişey demesede ben bu dirençten dolayı olduğuna eminim 🤦🏻♀️
Deletedmom_79 ilkin41 olabilir canım bazen her önlemi alsan da yine de oluyor ama yapacak bir şey yok ona bebeğin sağlıklıysa inşaAllah çok takılma