aslında simdi 2.ye hamileyim ama 1 bucuk yil once yaptigim ilk ve normal doğum hikayemi yazmak istedim. ((inşallah 2.de oyle olur aminn 🥲)
tam 40 haftalik olmustuk muayenem vardı sabah gittim. hiç bi belirtim yoktu ama bikac gündür karın ağrısı çekiyordum hafif hafif. muayene de herşey normal göründü bekleyelim dedi doktorum cati muayenem yapıldı 2cm normal di eve geldim. gun icinde rutin egzersiz lerimi yaptım. plates yuruyus merdiven bol ananas suyu. aksam karin agrim alt tarafa kaymaya basladi karnim alti agriyodu. derken gece tam 11.30 da nişan im geldi lavaoda. doktoruma yazdım geleyim mi diye hayır sanci bekle evde dedi. karnim ağrıyor ama dedim dogumun başlamak üzere sanci takip et 5 dk ya düşünce gel dedi. o sirada hafif hafif sancılarım basladi. annemdeydim . annem doğum sancısı olsa duramazsin yayvan yalanci sancidir dedi bekledim bende öyle kolay olacagini düşünmedim çünkü. gece saat 3 4 gibi sancilar sıklaştı. yürüyorum sürekli evin icinde. ve sabah 5 te 7 8 dkya düştü sancılar. hadi dedik artık. kalktim duşumu aldim hafif makyajimi yaptim cantami arabaya koydum annem namazini kıldı ve çıktık. gittigimde 4 cm di acilmam erken gelmissin dediler. 2. de o hatayı yapmam evde cekerim ssncimi. normal dogumun en kotu tarafi sanci geldiginde yapilan aciklik muayenesi bence. o sirada bana surekli hasta bezi takip yürütüp buyuk abdestini yap zorla dediler. amac bebegi asagi itmek ve icimi bosaltmakti sanirim. veee saat 7bucukta suyumla birlikte kanamam başladı dogumhaneye alındım 8 -8 bucuk gibide kızım kucağımdaydi. dikisim kesigim yirtigim olmadan melegimle yuruyerek ciktik dogumhaneden. yuruyerek gittik kucagimda kizimla odamiza. Allah o ebelerden hemsirelerden ve doktorumdan razi olsun. okadar zorladim bazi yerlerde sanci çekerken cok yalvardim seseryana al diye hayır dedildr hersey cok guzel yolunda .gececek bunlar. hep sacimi oksadilar. dogumdan sonra gelen o rahatlamada anladim demek istediklerini.inşallah hayirla ikinci bebegimide böyle alırım kucagima. herkese hayirli dogumlar inşallah