- Haftamda 10 Ocak Sabah 6 gibi suyum geldi. İlk başta ne olduğunu anlamadım akıntı sandım ama sonradan anladım su olduğunu. Ağda yaptirmamistim o yüzden su gelince de hemen doğum başlamıyor hastanede de sancinin gelmesini bekliyorsun diye duyduğum için hemde hemşirelere o şekilde görünmemek ve doğum sonrası da rahat edebilmek için yaptırmak istedim ama açık değilmiş. Hemşirelere sohbet ederken anlattığimda güldü kız biz takmayz ki ama ne kadar ince düşüncelisin dedi. İlk ultrason ile baktı suyun azaldığını ve 2 cm açıklık olduğunu söyledi. Sonra nts bağlandı ve sonrasında yatış verildi ve nts bağlı olarak suni sancı vermeye başladılar ama aynı zamanda kendi sancım da baya olduğu için suniyi daha az verdiklerini söylediler. Alttan bakan herkes sen normal doğum yapmalısın acı eşiğin çok iyi sen bizi hiç yormazsin dedi hemşirelerle çok iyi anlaştık. Mevlüt Havva ablam Fatmaa annelerle otur kalk ve yürüyüşler yaptık alttan lagman yapacak kız seda lütfen bağırma ki hemen yapayım dedi ben hiç bir tepki vermeyince o hemşirede sen valla hiç gig sesin çıkmadı bence sen normal doğum yap hem acı eşiğin güzel hemde çatiň dedi. 5 cm kadar açıklık oldu en sonunda ertesi gün sabah 6 dan sonra ben sezaryan istediğimi söyledim. Ve saat 11 buçukda yukarıya aldılar hazirlayip suni sancidan dolayı artık dayanamiyordum. Belimden iğne vurdular oradaki hemşirelerde çok iyiydi ameliyat yapan doktorlar karnımın çok iyi olduğunu dikiş atarken ve ameliyat yaparken çok kolay yaptıklarını duydum. Bir kız duydun mu bebeğinin sesini dedi iki dakika sonra aglama sesini duydum bende onunla birlikte ağladım. Annesine gösterelim dedi kucağıma vermediler gösterdiler direk kuveze aldılar suyu azaldığı için solunum yetersiz kalmış iyi ki sezaryan istemişim daha kötü olacakmış 1 bucuk saat küvezde kalmis beni de bir odada belirli süre kaldım sonra normal odaya aldılar oraya gidince bir bayan ne güzel seni seven üstüne titreyen ailen var dedi orada durduk biraz sonra özel odaya çıktık. Akşama doğru yürüyüs yapmamı söylediler ama ilk kalkıp yuruyemicem yapamiyacagim sandım sonra yavaş yavaş yaptım hastane ve ilk bir hafta çok zordu hem yürümek hemde emzirmek ama sonra yavaş yavaş geçti 25 gün sonra daha çok duzeldi. 4 gün baş ağrısından sabah saatlerinde hastaneye bile gittik ama anesteziden dolayi olduğunu bir şey yapamayacaklarini söylediler iki ağrı kesici atmami parol ve uyumami ve masaj önerdiler şükür uyandığımda biraz hafiflemisti kafamı kaldıramıyordum. Benim değişik ama sonu güzel doğum hikayem simdi 42. Günlüğüz.
Lohusalık çok zor geçti hiç geçmeyecek sandım 20. Günde biraz normale dönmeye başladı ama ağlamak geliyordu yetersiz hissediyordum yapamayacağımı düşünüyordum yalnızlık hissi vs oluyordu bu ağrılar hiç geçmeyecek sanıyordum bebeğime yetemedigimi düşünüyordum vs ama şimdi hepsi geçti ins sizde sağlıkla alırsınız kucaginiza 💙😍