Selam kızlar🌸 size 4. Günümden yazıyorum. Çok uzun süredir doğum hikayelerini okuyordum. Doğumum yaklaştıkça korkularım artıyordu. 38+3 de saat 10.00 da doktor kontrolüm vardı. Gittiğimde doktorum plesantamın yaşlanmaya başladığını ve bebişimin artık kilo almadığını söyleyip,seni 14.00 da sezeryana almamız gerekiyor dedi.
İşte o an heyecan,korku,donukluk tüm duygularım birbirine girmişti. Yatışım yapıldı zaman çok hızlı ilerledi ve saat 13.45 de yanıma gelip seni hazırlayıp, ameliyathaneye almamız gerekiyor dediler.
Hazırlandım, ameliyathaneye indim. Sondam anestezi yapılmadan takıldı ve hiç acımadı.
Sondamı anestezi altında takın, çok acıdığını duydum canım acıyacak dedim. Hemşire ise anestezi altında takarsak bebeğine de geçer anestezi dedi ve bayılmadan taktılar. Saniyelik bir acı yaşadım sonrasında hemen geçti. Gözüm hep saatteydi. Üzerimi örttüler , hiçbir şey göremedim. Göbeğime soğuk birşeyler sürdüler o an baya üşüdüm. Üşüdüğünü biliyoruz şimdi üstünü örteceğiz dediler. Saat 14.10 da doktorum geldi. Nasılsın , ne hissediyorsun diye sordu. Heyecan ve korkum var dedim. Hiç korkma ben burdayım dedi. Ardından anestezi uzmanı geldi. Hoşgeldin nasılsın diye sordu. Ona da aynı cevabı verdim. Korkma biz yanındayız,şimdi sana anestezi vereceğim dedi ve 14.15 de bayıldım. 14.18 de de meleğim, kızım dünyaya geldi 🧿🙏💜
Saat 15.00 da odama çıktım,direk yavrumu getirdiler. Tentene temas yaptılar ve emzirmeye başladım. Baş ağrısı,mide bulantısı gibi hiçbir şey olmadı. Mideye bastırma konusuna gelirsek çok acıdı ama o acıda saniyelik sürdü. 2 kez yapıldı çünkü içimizdeki kirli kanın dışarıya çıkması gerektiğini söylediler.
Saat 22.00 da hemşire geldi hadi artık biraz yürüyelim dedi ve yürümeye başladım. 2. Gün ise kendim tek yürümeye başladım.
Kizlar sizlere tavsiyem bol bol yürüyün, yürüdükçe açılıyorsunuz ve ağrınız azalmaya başlıyor.
Süt gelme konusuna gelince malesef sütüm yeni yeni çoğalmaya başladı. 2. Gün hastanede mamaya başladık. İlk emzirdim sonra mama takviyesi yaptım. İlk gün hiçbir şey anlamadığım için süt konusuna takılmadım, sütüm geliyor diye düşündüm ancak 2. Gün de mamaya başlayacağız denildiği zaman çok ağladım sütüm gelmiyor diye ama ertesi gün bebeğimin kilo alması herşeyden önemli diyip , psikolojimi toparlayıp hem emzirdim hem mama verdim şuan sütüm çoğaldı.
Pes etmeyin kızlar emdikçe süt çoğalıyor.
Benimde 9 aylık sürecim bu şekilde sonlanmış bulunuyor ☺️ sormak istedikleriniz olur ise cevaplayabilirim.