elifeceguler Merhabalar , hep önden giden kızım bu hafta ölçümlerinde 3 hafta geri çıktı. Gerilik özellikle karın çevresinde 1.790 gram olarak gözüküyor. Nst de herhangi bir sancı yok. Suyu ve kan akışı iyi. 1,5 sene sonra 2. Gebeliğim. Alakası var mı yok mu bilemiyorum. Bu durumu yaşayanlardan neler tükettiniz , neler yediniz öğrenmek istiyorum ❤️ Şimdiden teşekkür ederim.
yagizegemom elifeceguler gerilik yok kilosu iyi bizim tosbiğin her gün muz ve yumurta kesin yiyorum yatmadan önce süt içiyorum bunların dışında dikkat ettiğim pek bişey yok ha bide her gün meyve kesin yerim
Enyenianne elifeceguler ben de aynı durumdayım 32 hafta karın çevresi 4 hafta geri dedi biraz küçük bebek dedi 1500 civarı kilosu sen bişey yapamazsın dedi ama bende dikkat edeceğim inşaallah yedigime umarım düzelir rabbim evlatlarımızı muhafaza etsin Allahümme amin amin amin
Sevvl elifeceguler perınatoloji takıplıyım kan akışı sıvısı iyiyse ne yersen ye bebegın yağışı odur 1 aydır ben bununla uğraşıyorum ko o dedikleri muzu cevızı kaşarı avuç avuç yiyem biriyim ☺️
Mervemm Sevvl merhaba bende gerilik ile dediler cüce flan 1800 doğar 3150 gram doğdu. Benim bebeğim kemik hastasiydi. Ama cüce degildi zayif hiç degildi.
Nilgunaksudizdar Haftadan beri bende bu konuyla uğraşıyorum özelde 2 doktora göründüm ikiside telaşa sokup hemen sezeryanla doğurtmak istediler. Oysa ki unuttukları bir şey var bu kilo olayı birazda genetik burada doktor bulmak çok önemli biz geze geze sonunda bir doktor bulduk evet kilomuz bir tık düşük ama kan akışı, suyu, solunumu her şeyi iyiyse bebeğin geriliğinden söz edilemez genetik faktörler çok önemli deyip bizi çok rahatlattı. Muz ceviz kaşar istediğini ye ki bende çok yedim mutlaka faydası vardır ama bebek alacağını alıyor sen ne yaparsan yap. O yüzden gereksiz kendinizi strese sokmayın iyi bir perinatolog bulup düzenli ölçütlerinizi yaptırın. Sakın hemen almamız lazım bebeği senden beslenmiyor falan diyen doktor olursa kendinizi üzmeyin bunu hep yapıyorlarmış meğer herkesin bebeği 4 kilo olacak diye bişey yok 😇
Minikkoalam13 Ispanak, tahin pekmez, muz, kaşar, çiğ fındık kaju badem, ballı süt, yeşil mercimek, proteinli gıdalar