elifkorucu 2li 3lü testler yerine sadece detaylı ultrason yaptırsam olur mu aynı sonucu alır mıyım yinede
minikmelegim_ elifkorucu sanmıyorum çünkü ikili test erken haftalarda yapılıyor detaylı usg de 20 lerde arada bayagı zaman farkı var
2aslan_annesi07 elifkorucu canım ben ikisini de yaptırmadım devletteki doktorum aldırma durumu olmazsa yapma dedi bende yaptırmadım sadece detayliya girdim zaten o testler yüzde yüz sonuç vermiyor yanılma payı da oldukça yüksek
elifkorucu 2aslan_annesi07 Evet bende bunu merak etmiştim sonuçta aynı sonuçları veriyorsa sadece detaylı ultrason girmek daha mantıklı gelmişti bana onu merak ettim
Kyy01 2aslan_annesi07 ben yaptırdım şu an çok pişmanım yanılma payı olduğunu bile bile yaptırdım risk çıktı tabi herkesin düşüncesi farklıdır
2aslan_annesi07 elifkorucu canım aynı sonucu vermiyor iste sorun orda. İkili üçlü testi yapıp bebek sorunlu diyen aldır diyen çok doktor var sonradan bakılınca bebekte bı problem yok anne bu süre zarfinda sinir stres vs baya şey yaşıyor sonuclar da kesin değil doktorum sana kalmış yaptırma istersen dedi o stresi çekmek istemedim kesin de değil diğer oğlumda da yaptirmamistim sadece detayliya girdim oda güzel geçti çok şükür ☺️
elifkorucu 2aslan_annesi07 Demek istediğinizi anladım 2li 3lu teste yapılanlarla detaylı ultrason da yapılanlar aynı şey değil mi peki detaylı ultrasonda da göremiyor muyuz o sonucu
2aslan_annesi07 elifkorucu detaylı daha iyi ikili üçlü kesin değil tahmini oluyor kan veriyorsunuz yaşinizi da girip grafikle tahmin ediliyor detaylida ise perinatoloji uzmanı bebeğin her yerini inceliyor bı problem var mı yok mu diye
elifkorucu 2aslan_annesi07 Anladım teşekkür ederim siz istanbulda mısınız acaba detaylı ultrason için nereye gitmiştiniz
2aslan_annesi07 elifkorucu hayır canım antalyadayim devlette de yapılabiliyor özelde de sizin tercihinize kalmış devlette yaptırmak isterseniz erkenden randevu almanız gerek maddi açıdan sıkıntı olmicaksa özelde yaptırın derim daha uzun sürüyor ve daha cok ilgileniliyor 21 24 hafta arası bı gün yaptırmanız gerek☺️
nebakiyonkomikmi 2aslan_annesi07 Canim detaylı usg de zekasida bı sıkıntı var mı yok mu belli olur mu
2aslan_annesi07 nebakiyonkomikmi hayır canim zeka geriliği işitme vs anlasilmiyor organ yapıları sakatlıklar (anomaliler) veya doğumsal hastalık şüphesi uyandıran bulgular sakatlıklar vs mesela belkemiğinde açıklık olması beyin boşluklarının aşırı sıvı toplaması kol bacak yokluğu gibi anlaşılıyor ama mutlaka perinatoloji uzmani bu ultrasona girmeli bazı özel hastanelerinde normal doktorlar giriyor bu şekilde olmaz cihazlar da değişiyor normal ultrason cihazı değil
nebakiyonkomikmi 2aslan_annesi07 Teşekkür ederim burda biri öyle yazdida bende ilk defa duyduğum için sormak istedim 🙏
TugSozTan Biz Fetal Dna yaptırmamıza rağmen detaylı ultrason yaptıracağız ve yaptırmamız önerildi. Fetal dna %99 sonuç vermesine rağmen. Çünkü detaylı ultrason sadece kromozal anomali belirtileri dışında başka olumsuz bir durum var mı yok mu diye bakılıyor.