Ben de 3. ayda olmuştum, sonra 5. ayda tekrar oldum. Okula giden kızım getiriyor arkadaşlarından. Gebe kalmadan önce de olmuştuk maalesef. Az çekmedim yani.. Tam kurtulduk derken yenisi geliyor meretin. Bana doktor ilaç verdi ama. Yoksa doğumda veya emzirirken, altını değiştirirken vs bebeğe de bulaşır ki o çok daha fena bence. Önemli olan ilacı ailecek kullanmak. Yani evde kim yaşıyorsa herkes aynı anda kullanmalı, bu çok önemli. Şimdi 7 aylık hamileyim ve hiçbir sıkıntımız kalmadı şükür. Çocuğu da hergün kontrol ediyorum birşey var mı diye.
Tedavi olarak metrin krem ya da kwellada losyon veriyorlar hamilelere genelde. Ben dermatoloğa gittiğimde 2 farklı doktor da aynı ilacı yazdı bana ki reçetesiz de satılıyor eczanelerde ama siz yine de doktora danışmadan kullanmayın. Bu ilaçların ikisinin de etken maddesi permetrin %5, yani aynı şey aslında ama ben metrin keremden daha çok fayda gördüm gibi düşünüyorum. Tavsiye edildiği şekilde tam 1 hafta arayla kullanıldığında geçiriyor.
Fikir vermesi açısından ilaç kullanımı şu şekilde:
Akşam uyumadan önce iyice keselenip keseyi çöpe atıyoruz. Banyo bitince 1 litre kadar sirke su karışımı yapıyoruz. ¼ beyaz sirke ¾ soğuğa yakın ılık suyu karıştırıp o suyla durulanıyoruz. Vücut biraz soğuyunca (ilacın işe yaramadı için vücudun soğuması önemli) kurulanıp vücudumuzda hiçbir nokta kalmayacak şekilde, tırnak araları ve genital bölge de dahil (sadece dış genital), kulak arkası ve boyundan aşağı olacak şekilde (yani yüz ve kafa hariç) kremi iyice sürüyoruz. Havluyu, üstümüzden çıkanları, nevresimleri vs 90 derecede yıkıyoruz ve yumuşatıcı gözüne beyaz sirke ekliyoruz. Mümkünse kurutma makinesinde kurutalım. Değilse birkaç hafta onları poşetleyip kullanmayalım. Gece temiz kıyafetlerle temiz nevresimde uyuduk, 12 saat sonra sabah kalktığımızda yine keselenip keseyi atıyoruz ve sirkeli su yapıp durulanıp cildimize nemlendirici krem sürüyoruz. Tüm nevresimleri tekrar değiştirip evi bir güzel sirkeli su ile temizliyoruz. Yerleri, yüzeyleri, cep telefonlarını, armatürleri, kapı kollarını, cep telefonları, pc, tablet gibi elimizin kıyafetlerimizin değdiği her yeri ince ince temizliyoruz.. Mümkünse yatağı, yastığı buharlı ütü yapıyoruz ya da yatağı ters çeviriyoruz ve yastıkları değiştiriyoruz, eskilerini yıkıyoruz. Tam 1 hafta sonra aynı işlemi herkes için yeniden yapıyoruz. Evet çok çok zahmetli ama uyuz iğrenç bir illet ve uyuzdan çok çekmiş biri olarak söylüyorum, kurtulmanın tek yolu bunlar. Bu kadın ne ilaçlar denedi, ne yollara başvurdu ama sonunda bu yöntemle en acısız ve kısa şekilde kurtuldu.
Uzun ve ayrıntılı anlatmaya çalıştım ki eksik nokta kalmasın diye. Umarım faydalı olmuştur. Aklınıza takılan birşey olursa yazın.