Arya_ylmaz 23 haftalığım şuan ve hala bulantım devam ediyo. Bu herkeste değişiklik gösteriyo öncelikle bu süreci kabullenmeni ve şu haftada gececek diye kendini şartlamamanı tavsiye ederim. Bana ayvanın ustune limon sıkıp tuz ekerek yemek cok iyi gelmişti bi onu kusmuyodum ilk 4 ay full ayva yedim bu yuzden. Kendini zorlama sunu bunu yemem lazım diye midene ne iyi geliyosa sağlıklı sağlıksız ye gitsin. Asla kuscam diye yememezlikte yapma. Kuscagını bilsende azar azar yavas yavas canının istediği seyleri ye mutlaka. Bana da prilam hiç fayda etmedi zofer verdi doktorum sonrada onu kullandım. O daha iyidi. Gunde bir kere aç karnına içiyosun sabah zaten onu. İlk zamanlar yogun bulantım oldugu için gunun yarısını rahat gecirebiliyodum ama gun gectikce bir gun idare ediyor ve snraları bir gun içip bir gun içmiyodum. Suandada oyle devam ediyorum çok şükür kullandıgım sürece kusmuyorum ama 2 gunden fazla içmezsem yine kusmalarım devam ediyor. Birde serum almaktan korkma. Eğer çok kusmaların varsa sıvı kaybında cok demektir. Beslenememek cok sıkıntı olmuyo ama su kaybı gebelikte ciddi sıkıntı. Ben içtiğim bi yudum suyu bile kusuyodum. Oyuzden 3. Ayımda yanlış hatrlamıyosam 2 hafta boyunca sabah akşam 500ml lik serum takılıyofu bir tanesinin içinede zofer koyuluyodu yine. Oyle oyle zaman geçti 20. Haftadan snra ciddi manada bulantımda azalma oldu gunde defalarca kusarken 20. Haftadan snra haftada bire falan dustu. Şimdi ve iştihaım baya açıldı. 5. Aya kadar 5 kg vermiştim hiç kilo alamamıstım şimdi 2kg almısım bile😊 ama zoferi asla bırakmıyorum dediğim gbi. Herkese farklı ilaç etki ediyo oyuzden ilaç değiştirmekten korkma. Seni okadar iyi anlıyorum ki inan yanlız değilsin bu sorunu yasayan bi tek sen değilsin bunu unutma. Zencefilli şekerleri dene gun içinde onlarda bastırıyo baya bulantıyı bide dediğim gbi ayva tuz limon efsane üçlü :) umarım senin cok daha hızlı gecer ama deneyimlerim ve etrafımda şahit oldugum gebelere bakarak eğer ciddi yogun bir kusman ve kilo kaybın varsa 4-5 ay suruyor genelde🙏🏻 ama korkma gececek bunu bil sonrası okadar guzel ki çocugun hareketlerini hissetmeye başlıyosun ve EFSANE:) hepsini unutuyosun valla:) dediğim gbi serum almaktan çekinme iyi geliyo gucleniyosun enerji geliyo çok kusarak su kaybedince halsizlik olusuyo cunku. Bide bana folik asit de ekstra bulantı yapmıstı onuda 2 hafta kullanabildim sadece. Ay bide sunu soyliyim idrar tahlili mutlaka yaptır enfeksiyon olup olmadıgına baksınlar. Ben çok idrar yolu enfeksiyonu oldum hala daha devam ediyo tamamiyle geciremedik bi turlu. Onun şiddetlenmeside ekstra mide bulantısına sebep oluyomus o azalımca benimde direk bulantılarım azalıyodu idrarda lökosite mutlaka baktır🙏🏻 rabbim bebeğine sağlıkla en az bulantıyla kavustursun inşallah🥰