ayseuarslan Doktoruma sordum çatı muayenesi gerekecek mi diye.. o da yok bebeğin başı zaten baya aşagida doğum pozisyonunu almış dedi. Ben hiçbir şey anlamadım. Yapmasi gerekmez mi ya belki normal doğum yapmaya uygun değilim ben. Şu an boşu boşuna bekletiyor beni acaba normal doğum için. Her tarafım da ağrıyor zaten bir an önce doğsun istiyorum 😔
2aslan_annesi07 ayseuarslan çoğu doktor çatı mauyenesi diye bişey yoktur der çünkü sancı olduğunda çati da esniyor bebeğin kafa kismindaki kemikler de iç içe giriyor doğum kolaylaşıyor bebeğiniz kaç kilo? Demek ki gerek görmemiş
Dmrbs18 ayseuarslan bence yapmasi lazım ve her doktor yapıyor. Çatınız darsa normal doğuma uygun değilse sıkıntı yasarsınız Allah korusun
pheobebuffay ayseuarslan benim doktorum da yapmıyor ne zaman sancıyla son anda gidersem o zaman yapıyormuş
Eldgrn ayseuarslan benim de yapılmadı 40. Haftaya giriyorum sancı vs olmadığı için suanlik gerek görmedi burda da görüyorum çatı muayenesi hiç yapmayan doktor oldukça fazla yani b doktordan doktora değişiyor bu karar
ayseuarslan 2aslan_annesi07 1 hafta önce olmuştu bu durum. Bugün yine kontrolüm var. 1 hafta önce 37+4de 3000 gramdı. Bugün 38+4üz.
ayseuarslan Dmrbs18 Bende araştırıyorum bakıyorum. Bazı doktor gerçekten tercih etmiyor. Sancılar başlayınca bakıyorlar yani onceden bu muayeneye gerek duymuyor. Doğum sancısı sırasında ebeler bakıyor genelde. Ama ben bakılmasını istiyorum yani önceden eğer uygun değilse sezeryanla doğurmak istiyorum bir an önce. Çünkü ağrılarım çok fazla arttı gerçekten. Niye boşuna bekleyim ki.
nadrun Devlet hastanelerinde hiç yapilmiyor bir çok kişide doğuruyor, hatta perinatoloji uzmanı bana bıraksan yüzde 70 kadınların kendi kendine doğurabileceği bı yüzde 30 unun destek alması gerekeceğini felan söylemişti 😁
ayseuarslan pheobebuffay Tamam da niye o sanciyi ağrıları boş yere çekelim ki eğer normal doğuma uygun degilsek, günümüzü alırız sezeryanla rahat bir şekilde dogumumuz gerçekleşir. Yani bunun kararı önceden verilebiliyor da şayet niye belirlenmesin yapılmasın ki. 🙄
Gb1402 ayseuarslan 39. Haftadayım aynı şekilde benim doktorumda sancın gelmeden çatı muayenesi yapmam dedi.
2aslan_annesi07 ayseuarslan şimdi yapılsa bile anlamı olmaz ki şu an sanciniz olmadığı için ne kadar acilcagi genisleyecegi belli değil o yüzden yapılmıyor sancı anında yapılması daha sağlıklı sizin için normal istemiyorum diyorsanız o ayrı ona bişey diyemem tercih sizin ama normal deneyin derim çünkü sezaryenden sonra normal doğum zor yapılıyor ve şartları var
ayseuarslan 2aslan_annesi07 Normal istiyorum ama bir yandan da eğer normal doğuma uygun değilsem boşa beklemek istemiyorum. Yani kafamı karıştıran bu. Ama sormama rağmen doktor gerek yok dediyse heralde normal doğum için bir sakınca olmadığını düşünüyor diye tahmin ediyorum. Çünkü benim erken doğum riskim de vardı rahim ağzım baya kısa geçirdim hamileligimi onunla da bir ilgisi olabilir mi acaba
pheobebuffay ayseuarslan sizin söylediğiniz de mantıklı bilemedim şu an hiç ağrım sancım olmadığı için bekliyorum 38+3
2aslan_annesi07 ayseuarslan aslında boşa beklenmiyor bir gün bile bebek için anne karnı önemli tabii kiloda gerilik veya bı risk yoksa dediğiniz gibi rahim agziniz kısa bundan da olabilir gittiğinizde sorabilirsiniz.. bide rahat bı şekilde doğumum gerçekleşir yazmışsınız belki normal sizin için daha rahat olucak bilemeyiz iki şekilde de doğum yaptım ilki normal ikinci sezaryendi normalde sancini çekip çıkıyorsun sezaryende ise sadece o an rahatsiniz ağrılar sancılar sonradan oluyo anestezi etkisi çıktıktan sonra gaz sancısı tuvalet çıkışı yuruyememe vs sizi korkutmak için söylemiyorum tabi daha rahat atlatanlarda var kişiden kişiye göre değişir artık hayırlısı diyelimm..
ayseuarslan 2aslan_annesi07 Evet bünyeye göre degisiyormus doğum ağrıları diyorlar. Ama rahat dememin sebebi yani belirsizlikten kurtulmak. Hiç sevmem belirsizligi. Stres oluyorum böyle. Bir de çok ağrım var her tarafım ağrıyor kaldıramıyorum kendimi artık. Bakalım bugün de kontrole gidecem sancı çıkacak mı. Doktorum ne diyecek. Erken doğum riskinden dolayı izine çıkmam için de doğum tarihi gününü 16 Şubat vermisti onu da geçirdik. 56 gun sonra işe başlayacagim. Bebeğimle de ilgilenmek istiyorum bir an önce çok küçük bırakıp işe gitmek istemiyorum. Kafamda deli sorular 🙄