Summerwine hb1ac 3 aylık şeker ortalaması, insulin direnci için homa index değerine bakması lazım canım. Bekarlığımdan beri adet düzensizliği yaşadım, doğum kontrol ilaçları içtim evlendim bu sefer kist var denildi onun ilacını içtim kontrole gittiğimde doktorum tayin olduğundan değişti. Gittiğim doktor kist çok küçük önemsiz dedi vitamin ve folik asit yazdı, bir süre sonra başka doktora gittim kist yok yumurtlama tembelliği dedi duphaston verdi. bu süre zarfında 120 kilodan 85 kiloya düştüm. Ama en son kist yok yumurtlama sorunu diyince enseyi kararttım ilacı aldım ama içmedim yaklaşık 1 sene içinde geri 96 kiloya yükseldim ağla zırla kızlıktan beri yeter dedim. Bu sırada adetim bazen düzenli bazen düzensiz gelmeye devam etti ovulasyon testi alayım felan diye düşünüyordum 2 sene olacaktık evleneli neredeyse bebekte istiyorduk derken adetim yine gelmedi bi ay geçti iki aya yaklaşıyor bir bulantı kusma ishal. işyerinde salgın gibi hastalık vardı öyle zannederken acilde kan testinde 7 haftalık hamile olduğumu öğrendim. Dünyalar bizim oldu ağladık sevinçten. Aramadan uğraşmadan gelmişti bazen üstüne düşmemek gerekiyor oluruna bırakmak lazım. Her nasip vaktine esirdir diye boşuna dememişler diye düşünüyorum. Rabbim birde sağlıkla kucağımıza alma sevinci yaşatır inşallah. Dileyen isteyen kimsenin kucağı boş kalmasın 😍