Merhaba arkadaşlar
25 Ocak da 39+6 da saat 10 da suyumun gelmesiyle başladı ama azar azar idrarla ayırt edebilecek gibiydi beraberinde sancılarımda 10 Dk 5 dk bir çoğalmaya başladı saat 2 ye kadar evde sıcak duş pilates yaparak hastaneye gittim 2 cm açıklıkla yatışım yapıldı sancılarım gittikçe şiddetlenmeye başladı her 20 -30 Dk da bir alttan muanem yapılıyordu ve hızla açılmalarım ilerliyordu saat 16:00 da suni sancı takarken ebe ye nedir diye sorduğumda takviye diye cevap vermişti bilseydim reddederdim çünkü kendi açılmalarım hızla ilerliyordu . Suni sancı takıldıktan sonra dayanılmaz hal almaya başlamıştım pilates topunda zıplıyordum ve sancı geldiğinde yatağa tutunup gidene kadar hareketsiz kalıyordum saat 7 de doğumum gerçekleşene kadar saydım 10 kez alttan muane ettiler sonunda dogumhanaye aldılar doktorum geldi açıklık 9 cm olmuş çocuğun kafası görünüyor 2 ıkınmayla çıkartabiliriz dedi ve çatala yatırıp işlemlere başladılar ebe üzerime çöktü doktorun ıkın demesiyle ebenin de bastırmasıyla çocuğumu kucağıma aldım sağlıcakla .Tabi anlattığım gibi kolay bi doğum olmadı ebenin öyle bastırmasına nefes almama dahi izin vermeden ıkındırtmalarına çok kızmıştım herşey o kadar hızlı gerçekleşti ki eşimi dahi yanıma çağıramadık ve dikişlerimi sormama rağmen doktor o an söylemedi . Daha sonra eşimle goruşmus çocuk kafası yukarıda diye rahmim dar olduğundan kesi atmak zorunda kalarak 20 dikiş atmış ki tahmin etmiştim çünkü bayağı bi dikti . Ertesi günü taburcu oldum çok şükür . Sizlere tavsiyem pilates yürüyüş ve merdiven çıkmayı ihmal etmeyin benim son güne kadar belirti yoktu doktor ertesi günü sezeryan tarihi vermişti çok şükür ki saydıklarımı son güne kadar pes etmeden yaptım ve normal doğumla bebeğimi kucağıma aldım . Allah hepinizin yardımcısı olsun şimdiden 🙏