Eslem24 Lohusa annenin sürekli ayakları çoraplı patikli olmalı ateş içinde olsa ev bilmem kac derecede olsa ayaklar hiç çıkmamalı sütün gazlı olur bebeğe geçer??🤔
BenimKucukYazCicegim Eslem24 bunu lohusa kadının sağlığı için söylüyorlar ayaktan soğuk çabuk geçer Rahim daha iyileşmiyor kırk çıkana kadar ayağı sıcak tutmak lazım
uraz_ve_annesi- Eslem24 ayağını üşütürsün gaz yapar sana senden bebeğe geçebilir iyilik olsun diye söylüyorlar sana
beyzzsenturkk Eslem24 onu bilmem de göğüsleri bi üşütünce taş gibi oluyor ona kalıbımı basarım ellerim soğuk suya girse direkt göğüslerim sızlıyor taş kesiliyor çorap meselesine pek inanmıyorum
ilzannliy Eslem24 sadece lohusalık değil normalde de kadın kısmı belini ve ayağını sıcak tutsun der eskilerimiz. Bunun sebebi erkeklerdeki kadar sinir uçlarımızın yaygın olmaması gövde ve baş kısmında toplanmasıdır. Vücudun uzuv uçlarını sıcak tutarsak soğuk alma hasta olma olasılığımız azalır 🙂 yani en azından bir çorap bir terlik ile bu kış aylarında kendimizi koruyabiliriz.
_tuuggcce_ Of evet, bunu merak ediyorum. Annem ve kayınvalidem sürekli bunu söyleyip duruyor. Ev çok sıcak ve inanılmaz kötü oluyorum giyince. Bu yüzden giyemiyorum çok sık. İnşallah hurafedir
Eslem24 _tuuggcce_ aynn canım üstümde mütiş baskı var yanıyorum en fazla yarım saat giyebiliyorum ev cok sıcak yerler evet bizim için diyorlar ama daraldm
Eslem24 uraz_ve_annesi- evet benim için söylediklerinin farkındayım zatende genel bi anket yapmak istedim canm
Cindindi Eslem24 Hurafelikle alakası yok.bilimsel olarak ayağını üşüttüğün zaman karnın ağrır ve gazın olur dolayısıyla bu da bebeğe geçer.dikkat etmekte fayda var
_tuuggcce_ Cindindi bana diyenler ayağım sıcak olsa bile sen hissetmezsin sıcak değildir o diyolar ama
Edafmo Eslem24 şuan tam olarak tarif ettiğin gibiyim. Çok sıcaklayıp terlediğimşz için ince giyinirsek daha çabuk üşütürüz o yüzden doğru bence