Herkese Merhaba
Bende buraya doğum hikayemi yazmak istedim. 8 Şubat’ta 37+3 günlükken doğum yaptım. O gün saat 09:30 da doktor kontrolümüz vardı.Saatimi 07:15 e kurmuşum. Uyandım ve daha vakit var diyerek tekrar uyumaya karar verdim.Bi 10 dakika sonra uykumdan suyumun gelmesi ile uyandım.Az bı akıntıydı fakat sıcak ve kırmızıydı ve sonrasında da az az devam ediyordu.Herhangi bir sancım bu süreçte yoktu.Hemen doktorumu aradım acil gel dedi hastaneye geçtik. Hastanede doktorum muayene etti 3 santim açılmam vardı ve doğum başlamış dedi oda vs hazırlanmıştı hemen yatış islemlerim yapıldı. Saat 10 a kadar çok hafif sancılar hissettim.Surekli ebe kontrolü oluyordu. Ayrıca nst baglanarakta kontroller yapılıyordu.Bana yürümem ve sancı geldiginde çömelmenin rahatlatacağı söylendi . Sancıları böyle karşıladım ve en başından beri nefes egzersizi yapmaya özen gösterdim. Sancıların şiddet çok artmıştı ve kendimden beklemeyecegim derecede bağırdığım bı sure oldu tesadüf o saatlerde 4 tane doğum varmış koro halinde bir bağırma durumu vardı hastanede 😅. En son pilates topunun üzerinde oturarak sancıları karşılamam istendi açılmam 8 cm olmuştu.O top nasıl bir nimet dedim o an iyi geldi . Sancı şiddetine dayanamayıp ebeyi tekrar çağırdık ve muayene etmesiyle doğuma alıyoruz dediler .Doğum kısmına geçince ıkınmam istendi ve söylenenlere uydum eşim ve arkadaşlarım disaridaydi sanırım bebeğin doğma kısmı 5-7 dk kadar sürmüş. Bebeğim doğduğunda boynunda çift kordon dolanmıştı doktorum buna rağmen oldu dedi. Kesi atıldığı için dikis atılması lazımdı fakat istenen gibi rahat duramıyordum bu nedenle anestezi verildi ve uyutuldum. Herkes söylerdi o acı çok hatırlamıyor diye gerçektende bebeği gördükten sonra o acı siliniyor.Herkese çok güzel hayirli doğumlar diliyorum 🌸🧿