nilly Kızlar 39+0'da haftalık kontrole gittik, vajinal muayene sırasında doktor suyumun sızdığını tespit etti. İki santim açılmam vardı ve hafif sancılarım vardı. Hastanede takibe alındım. Sabah 9'dan öğlen 3'e kadar sancılarım 5 dakikada bire yükseldı ve açılmam 6-7 santime ulaştı. Sonra açılmayı hızlandırmak için biraz serum ve kas gevşetici iğne vurdular. Sancilarim yukselince epidural istedim. Epiduralden sonra sancılarımı hafif hissetmeye başladım. Böylece 9 santim ile doğumhaneye geçtim. Evet sancılarımı az hissettim rahattım ama kendiliğinden gelen ikinmalari hiç hissedemedim. Bi türlü doğru ıkınmayi beceremedim uzun süre uğraştım olmadı. Sonra doktor mecburen ufak bi kesik attı ve ebeler karnımdan itmeye başladılar. Kesiği hic hissetmedim ama ebe kaburgamı kırdı sandım. Kaburga pahasina doğum gerçekleşti. Hemen ten teması sağladık. Her şey çok mükemmeldi. Sıcacık yumuşacık oğlumu kucağıma aldım. Rengi mor gibiydi sesi de yoktu bi an çok korktum ama sonra ağlamaya başladı. O an her şeyi unuttum dünya durdu sanki. Çok güzeldi anlatamam melek gibiydi. Sonra hemşireler oglumu giydirirken bana üç tane dikiş atıldı ve odaya geçtim. Ilk gece hiç oturup kalkamadım sezaryenli gibiydim zaten. Hem annem hem kayinvalidem gelmisti ben ikisini de kirmak istemedim yanimda esim kaldi. Ertesi gün eve geldik kendim lavaboya gidebiliyordum, duşa da girebildim. Ikinci gece bebeğimle de kendim ilgilendim. Bugün üçüncü günümüz ev içinde rahat gezebiliyorum, büyük oğlumun ödevlerini falan yaptık satranç falan oynadık o dereceyiz. Çok şükür bebeğim emmeyi de çok seviyor. Gobek düşmeden yıkamayın demişlerdi ama bugün banyosunu da yaptırdık. Her şey çok güzel. Umarım hepinizin doğumu harika geçer. Allah herkese yavrusunu sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Happy kids te görüşmek üzere 💙💙💙
umranozby nilly sağlıkla büyüsün inşallah bende 39.3 um akşam 7 den beri sancim oluyor ama düzensiz bir saattirde sancim geçti gibi gelmiyor 😑 doğum sancısını nasıl yaşadınız biraz anlatır mısınız birde nasıl karşıladınız sancıları 😥
Ssseval Gözünüz aydın☺️ Bende epidural almıştım sancıyıda ıkındığımıda hissetmedim aynı şekilde ebe bastırdı doğum gerçekleşti😐
nilly ecemmmn çamaşırımda ıslaklık gördüm ama akıntı sandım. Doktor açılma var mı diye bakarken avucuna geldi su
nilly umranozby ilk doğumumda belim ağrıyordu. Bu dogumda kasiklarim ağrıdı. Adet sancısı gibi başladı. Ama şiddetlendi git gide. Kivrandirmaya başlayınca epidural istedim. Koridorda yuruyus yaparken fln gobegim 100 kilo gibi asagi cekiliyomus gibi hissediyordum.