Tombee Merhaba arkadaşlar. Vücudumun ağırlaşması nedeniyle 32. Haftada izne ayrılacağım. Doğum öncesi izin kanunen 8 hafta. Diyelim ki bebek 8 hafta dolmasına rağmen gelmedi bu durumda iznim doğum sonrası izinden mi düşüyor? Bu konuda aydınlatabilirseniz çok sevinirim🙏🏻
Tugcecv Tombee evet 8 haftalık izin ucu açık bir izin zaten bitiş tarihi yazıyor ama yazdığı tarihten sonra çalışamaz ibaresi var. 9 hafta sonra doğarsa bebek doğumdan sonra 7 haftalik iznin kalir
hocanimkizim Tombee Geç doğum yapıldığına dair rapor alıp doğum sonrası yine 8 hafta kullanabilirsiniz diye biliyorum
EdaZehra Şey yapılamaz mı acaba. Direk rapor alınsa? Hem doğum iznine çıkmamış olursun. Hemde rapor hakkını kullanmış olursun. Daha önce bunu deneyen var mı bilmiyorum gerçi
Tugcecv EdaZehra 32. Haftada doktora ya çalışır ya çalışamaz raporu yazdırmak gerekiyor kanunda böyle. Çalışır yazdırırsan 37. Haftaya kadar çalışabiliyorsun. Çalışamaz alırsan direkt analık iznine başlanıyor
hocanimkizim Mucizemol1 Özelde farklı mı oluyor bilmiyorum, devlette öğretmenim 32de çalışır aldıktan sonra gribe yakalanıp 1 hafta rapor kullandım. Çalışır raporum bozulmadı, iyileşince çalışmaya devam ettim. Raporda yazan gebelikle ilgili bir durumsa (örn düşük tehlikesi nedeniyle 3 gün istirahat gibi) dediğiniz gibi olabilir belki.
Mucizemol1 hocanimkizim bende devlette calisiyorum bana oyle soylemislerdi rapor alirsan calisabilir raporun bozlur ama yillik izin kullanabikirisn demislerdi 3 yil oldu bilemiyorum degismistr belki
Stb hocanimkizim bende böyle biliyorum ama sadece 10 günlük veriliyormuş ne raporu diyorlardı unuttum ama bu formlardan birinde okumuştum doktor veriyormuş
Defnesa hocanimkizim öyle birşey yok kanunen 112 gün doğum izniniz 16 hafta yani uzamaz kısalmaz geç doğarsa bebek erken ise başlarsınız
hocanimkizim Defnesa resmi gazeteden alıntı 5) Geç doğum halinde analık izni a) Doğumun beklenen tarihten sonra gerçekleşmesi halinde, fazladan geçen süreler doğum sonrası analık izni süresinden düşülmeyecektir.
Defnesa hocanimkizim malesef yok niyle birşey eski SGK personeliyim analık ödemelerine bakıyordum toplam izin 112 gün açık ve net
Defnesa hocanimkizim bu arada baktığınız tebliğ 2016 yılının yayınlanan alıntısı bilginiz olsun eski yani çok kez değişti kanun
hocanimkizim Defnesa Ben sadece resmi gazeteden baktım yazan buydu, uygulanan nasıldır bilemem haklısınızdır
MinelHaapy Defnesa Merhaba Bişi sorabilirmiyim ben şuan çalışıyorum bi galeri firmasında 30 haftalığım bu doğum parası hakkında hiç bilgim yok acaba bilginiz varsa beni bilgilendirebilirmisiniz.
Defnesa MinelHaapy merhabalar 32. Haftada doğum iznine ayrilabilirsiniz ya da hastaneden 32. Haftada rapor alırsınız çalışabilir raporu ismi 37 ye kadar çalışır sonra 37 de calişamaz raporu alırsınız iş yeriniz onay verir raporunuza ayda bir ya da tek seferde PTT ye rapor paraniz yatar ama şuna dikkat edin rapordan sonra iş yerinin sizi işten çıkarmamasi lazım cikarirlarsa alamazsınız paranızı hamileleri çıkarmak yasak flan diyorlar ama yok öyle birşey bilginiz olsun
MinelHaapy Tşk ederim peki bana iş yerim dedi ki çıkış vermeyiz ama sigorta yatırmayız izin sürecinde dedi bu doğum parası almamı etkiler mi acaba
Defnesa MinelHaapy zaten raporlu iken sigorta yatirmazlar size yatiramazlar 0 gün çalıştı diye bildirirler SGK ya
MinelHaapy Defnesa tşk ederim bilgileriniz için bişi daha sorsam ☺️ ben askari ücretli çalışanım tahmini nekadr toplu para yatar acaba