Dalia 14 haftalık olduk ama doktor geçen utrasondan bakti bebeğin arkada ve plesenta önde olduğunu söyledi ilk defa duydum öyle bir sey benim gibi olan varmi acaba yani bu gidişle ameliyat olacam galiba 🤲
umena Dalia önde olunca sezeryan olduğunu bilmiyorum sadece hareketleri geç hissedersiniz az hissedersiniz diye biliyorum
Momsy410 Dalia asagida degil de onde degil mi? Karnin on kisminda. Benim de oyle. Doktorum hicbirsey soylemedi ekstra.
Mommy61 Dalia plesenta önde derken rahim ağzını mı kapatıyor, yoksa rahmin ön yüzüne mi yerleşmiş ikisi farklı şeyler.
susis Dalia hiç hiç önemi olmayan bir durum. Plasenta aşağıda rahim ağzını kapatmadıkça tüm pozisyonları normaldir. Benim de ön duvarda plasentam ve 32. haftadayım. Hareketleri de oldukça erken hissetmeye başlamıştım. Bu şekilde sezeryan da normal de doğurabilirsin. Hmmm sadece belki ileriki haftalarında bebeğin güzel bir renkli ultrason fotoğrafının çekilmesinde zorlanılabilir çünkü bebeğin suratı bir şeye temas etmese bile plasentanın gölgesi düşebiliyor. Yine de 1 tane gayet güzel bir görüntü yakalayabildik ☺️
Dalia Benimde fazla bir bilgim yok bu gun rendevumuz var inşallah doktora sorariz bakalim ne diyor hayırlısı inşallah
_tuuggcce_ Evet, benimde öyleymiş. Yukarı çıkma durumu var. İnşallah çıkar 🙏🏻 ağır kaldırma, iş yapma çok, yat. Bana öyle dedi doktor, öyle yapıyorum şu an. Ve evet yukarı çıkmazsa normal doğum olmuyormuş, zorunlu sezeryan oluyormuş
Dalia Doktorum normal hayatina devam et dedi ben her günlük islerimi yapıyorum yani yatma falan demedi günlük hayatima devam ediyorum
Dalia Momsy410 yok önde sadece dedi başka bir şey demedi bu gün randevum var soracam inşallah her seyi
Momsy410 Dalia yukardaki arkadasin yazdigi surekli yat, zorunlu sezeryan vs asagida olam plesenta icin gecerli. Senin durumunda hareketler daha gec hissediliyor onun disinda birsey yok. Zaten karin buyudukce bebege vuracak daha cok alan aciliyor heryerden hissediyorsun 😊
Dalia Momsy410 benim doktorum yat dinlen demedi normal hayatina devam et dedi bakalim büyüdükçe gorecez inşallah
Mmervebz Momsy410 aynen çok doğru söyledin benimki de öndeydi hep bir ara aşağı da dendi kanama olmuştu sonra düzeldi ama hep öndeydi :)sağlıkla gelsinler inşallah:) bu konuşmayı açan arkadaş aşağıda olsa bile haftan daha var yukarı cikiyor benimde 13 haftada oldu böyle bir durum simdi36 yım düzeldi yani canını sıkma yukarı çıkmasa dahi sezaryen de güzel anne oluyosun daha güzel bir şey var mı sglikla gelsinler :)
Mommy61 susis ayy evet bi doğru düzgün yüzünü göremedim oğlumun, 32+5 im ben de plesanta rahmin ön yüzünde ama hareketler dediğin gibi baya anlaşılıyor :)
Dalia susis Rabbim sagsalim kucagina almayi nasip etsin inşallah biz daha 14 haftalıgiz bakalım cinsiyet de beli degil tabi ki daha almanyada durumlar biraz farkli
susis Mommy61 günler geçtikçe heyecan artıyor 😀 inşallah zamanı gelince sağlıkla alırız kucağımıza oğlanlarımızı ☺️☺️
Mommy61 Dalia bu gayet normal canım, diper yerleşimden farkı yok tek sorun bebeğin ultrasonda net görünmez. 20li haftalarda plesantanın kalınlığı 3,5 cm e ulaşmıştı ve doktor şey demişti diğer gebelere bakıp net gördüğüm şeye sende 3.5 cm kalınlığın ardından bakıyorum 🤗
Mommy61 susis benim oğlancık hafiften kanalda biraz erken gelecek 36-37 gibi, ama inşallah seninki zamanında gelsin ikisi de sağlıklı olsun 🩷
susis Dalia bu arada yatıp dinlenmelik bir durum değil. Ben oldukça rahat bir hamilelik geçirdim ve hamilelik öncesi hayatım nasılsa tamamen aynı şekilde geçirdim hamileliğimi de. ☺️