Merhaba arkadaşlar doğum hikayenimi yazmak için 2 ay kadar bekledim🤗
40+3 ile Aralığın 19 unda sabah 9 da hastaneye yatışım yapıldı 1 cm açılmam vardı ama ne sancı nede su hiçbiri yoktu .. doktorum daha bekletemem riske atamayız dedi.. bende normal istiyorum diye tutturdum tabii 😁 cesaretliydim acı eşiğim de yüksek(ben öyle sanıyormuşum😂) doğururum diye düşünüyordum neyse doğumganeye girdim idrar istediler kan aldılar vs damar yolu açıldı direk suniyi bağladılar benden bilgilerimi vs istediler o sırada nst ye bağlandım.. benim doğum yaptığım hastanede doğum da dahil her şey tek odada oluyor sancıyı da doğumu da aynı odada yapıyorsun çok güzeldi bence .. uzandım çatı muayenesine baş ebe geldi çok iyi biriydi Allah razı olsun ondan ama çatı muayenesi normalde kolaydı daha evvel 3 kez kadar oldum lakin doğumda açılmam olsun diye ebe biraz fazla esneterek yaptı muayeneyi🥹biraz zordu ama dayanılmayacak bişey değil kesinlikle .. kan vs geldi arkasından benim tedirginlik orada başladı😁😁😁
Sonra hafif bir fon müzik açtılar ve devamlı yanıma gidip gelmeye başladılar ama hala ağrım filan yoktu .. saat 11 gibi gelip lavman yapıldı plates topunda zıpla dediler 😊hatta orada dedim ki normal doğum bu mu ne kolaymış🥹🫣😂
Velhasıl saat 1 oldu artık çatı muayeneleri sıklaştı🥹
Her seferi daha zordu ebe geldi çatı muayenesi yaptı gitti 10 dk sonra doktorum geldi yaptı gitti sonra stajer geldi yaptı gitti kısır döngüye girmiştik resmen🥹
Ama ne gelen var ne giden ben gülerek eşime fotoğraf filan atıyordum😂
Saat 1 oldu ve baş ebe geldi baktı ki hareket yok suyumu patlattı ve bir anda ağrı heryerime yayıldı ciddi bir ağrı bir anda girdi karnıma kasığıma.. eve bebek kakasını yapmış mı bakmamız lazım ıkın diyordu ama ağrıdan ıkınamıyordum ki neyse biraz da olsa ıkındım su temizdi tekrar gittiler ama heryer kan revan refakatçim görümcemdi dedim ki abla ben boşuna uğraşıyorum yapamıcam.. tabii bu sırada sancı katlanarak artıyordu titremeye başladım ağrıdan artık .. doktora sezaryen kararı aldığımı söyledik hemen sağolsunlar hiç diretmediler hemen suni çıkarıldı sezaryen ekibi geldi beni başka bir sedyeye yatırmak için ayağa kaldırdılar ama yürüyemiyordum ki🥹sancı hat safhadaydı (bu arada nst de sancı39 oldu en çok😂) neyse seke seke çıktım sedyeye bide fotoğrafçı hediye ayarlamış görümcem getirdi kamerayı dayadılar bırnuma çekeyim diye😂😂😂 dedim bu halde çekme beni ağlıyorum ve zangır zangır da titriyordum .. 😂 ebeler ve doktorum eşliğinde (sağolsunlar herkes yolcu etti beni ebeler de çok iyiydi) doğumhaneden çıkarıldım kapının önü çok kalabalıktı eşim babam abim kayınvalidem teyzem ve birçok kişi gelmişti sağolsunlar ama ben onları görünce daha çok titremeye ve ağlamaya başladım .. ağrım hala aynı şiddette devam ediyordu .. görüştük hemen asansöre alındım ve ameliyathaneye indik hemen yardımla sedyeye çıkarıldım spinal hazırlandı beni bir hastabakıcı sanırım önümde durdu ve omuzlarımdan aşağı bastırdı anestezi doktoru batikonu bi sürdü havaya zıpladım😂😂çünkü çok soğuktu tekrar eğdiler ama ağrıyla biraz zor oluyor neyse bu sefer iğneyi soktu ben yine zıpladım herkes çok panikledi hemen yanıma koştular tamam hareket etmeyeceğim dedim daha sert tuttular ama iğnenin o kadar acıtacağını düşünmemiştim .. ikinci kez iğneyi soktu bu sefer hareket etmedim üşüyordum ve ağrım bir anda aşağıdan yukarı gelen sıcaklıkla kesildi.. hemen uzan dediler ayaklarımı kaldırdılar ve önümü kapadılar.. ameliyat başladı ama çok rahatlamıştım çünkü sancım bitmişti yaklaşık 10 dk içinde kızım doğdu lakin plesentamda sorun vardı gelmiyordu meğer yapışıkmış ve anlaşılmamış doktorum hayatının en doğu yerinde en doğru kararını verdin boşuna sancı çekecektin doğmazdı doğsa da sezaryen yine de olacaktın dedi.. ameliyatım 1.5 saat sürdü çok üşüdüm orada omuzuma yel girdi sezaryenden beter bir ağrı çektim iki gün..
neyse sonunda odaya çıkrıldım herşey normal uyuşukluğum çabuk geçti çünkü çok kaldım ameliyatta.. gelip beni giydirdiler burada okuduğum kadarıyla ilk kalkışın çok zor olduğunh biliyordum ama zor değildi🙄😂
Suni sancının üzerine bana çok kolay geldi hamdolsun dikişimde çok ağrılı acılı değildi hiç yatmadım diyebiliri Sadece oturup kalkarken başlarda zorlandım koltuklarımız fazla yumuşak kolay kalkılmıyor bide yatağa uzanıp bebiş ağlayınca kalkmak zaman alıyordu ve ağrılıydı ama dünyanın en güzel hediyesi için herşeye değer🥰🤗
Bayağı bi uzun oldu hakkınızı helal edin merak ettikleriniz veya sorularınız varsa cevaplayabilirim❤️🥰🥹