Kızlar 23. haftamdayım. Bugüne kadar yapılan tarama testlerım ve bebegin gelişiminde herhangi bir sorun yoktu her şey normal ilerliyordu olması gerektigi gibi ve gayet saglıklı bir gebelik geciriyordum bebekle beraber. Bu sebeple doktorum detaylı ultrason icin devlete yönlendirdi rutin kontrol acısından kalp dısında her sey cok saglıklı görünüyor ancak kalpte VSD 3,5 mm dedi doktor bize elime bir broşür tutuşturdu veya amniyosentez yaptırmam gerektiğini söyledi çıkıp düşünme kararı aldık. Doktorumla görüştüm durumu ve ben aşırı yıkıldığım için kendisinin güvendiği bir prof doktora yönlendirdi bebeğin her şeyi yine sağlıklı görüyor incelendiginde doktor kalbe baktıgında VSD 1,7 dedi ilk bakan doktorun ölcüsünden daha küçük. Eğer 3,5 cıksaydı tekrar down sendromu vs olma riski yarı yarıya olurdu ama 1,7 ciddi bir değer değil doğuma kadar kapanabilir tabi test yaptırmak sizin kararınız ancak bebeginiz gayet saglıklı her acıdan dedi 23 haftalık sürec göz önünde bulundurulunca ve doktorun tecrubesı söyledikleriyle testten vaz gectık ilk gebeligim ve arada yine kafam karışıyor her şey sağlıklı olsa bile sadece kalp sebebiyle olur mu diye 1 hafta icinde hem deprem hem bebegimin bu durumu yıkılmış durumdayım