Sulemsiii Merhaba hanımlar 🌸 Devlette kan uyuşmazlığı iğnesi yaptıran var mı işleyiş nasıl oluyor randevu aldım ama benim 72 saat içinde olmam gerekiyor bilgilerinizi alabilir miyim ?
minikkus1 Sulemsiii ben kanama olduğu için gitmiştim. hastanede kayıtlı kan bilgilerim yokmuş. kanımı aldılar ertesi gün çıktı sonuç. sonra bide eşimden istediler. eşimin kan bilgisini gösteren bir belge. bir gün de onunla uğraştım. 3. günün sonunda iğnemi yaptılar. yani siz her duruma karşı sağlık ocağından eşininizin kan bilgisini gösteren belgeyi yanınıza alın
1prensannesiiiii Sulemsiii Sabah gittim doktorum İndirekt coombs testi istedi kan verdim onun için saat 1 de o çıktı eşimin kan grubunun yazılı olduğu bir belge istediler ehliyetinin fotokopisini verdik hemen iğne oldum yarım saat bekledim çıktık kolay yani canım öyle bir günden fazla süren bişey değil
Sulemsiii minikmelegim_ hayır olmadı 28 haftada vuruncaktim normalde ama amniyosentez işlemi yaptircam yaptırdıktan 72 saat içinde olmam gerekiyormuş
Sulemsiii minikkus1 bizim bilgiler var daha öncede kan uyuşmazlığı testi oldum negatif çıkmıştı ztn yapılmadı ama ilk hftalada lekelenmem vardı ondan test istemişlerdi
Sulemsiii 1prensannesiiiii ben test dha öncelerde olmuştum negatif çıkmıştı 28.hftada yapılmasını öngördüler iğnenin ama bn yarın amniyosentez işlemine giricem kan uyuşmazlığı olan kişilerde o işlemden 72 saat içinde iğne yapılması gerekiyormuş özel hastanede takipliyim acilden gidip yaptirabiliomusum ücreti 300 TL ddiler
Ayyca Merhaba, kan uyuşmazlığı olduğu nasıl anlaşılıyor acaba benim kan grubum pozitif eşimin negatif bizde de mi olmuş oluyor 21 haftalık hamileyim doktorum bunun hakkında daha bir şey söylemedi benimde çok bilgim yok bu konu için
minikmelegim_ Ayyca Mesela ben a(-) eşim 0(+) bizim uyuşmazlık var. Doktor aslında ilk başta kan gruplarını soruyor. Çok ilginc sormaması 27. Haftada da iğne oluyorsunuz bebekte doğduğu zaman oluyor
Esmamam Ayyca anne negatif baba pozitif olunca oluyor düşük riski olanlara ilk haftalarda da yapabiliyor coombs testi sonucuna göre de 28 de yapabiliyorlar doğum sonrası da bebekten coombs alıp ona göre bebeğe yapıyorlar Ayyca
Sulemsiii srny Takipli olduğum hastaneyi aradım ücretini öğrendim acilden yapılıyormuş hemen ordan yapicam devletten randevu bulup almıştım iptal ettim bir başkası faydalansın diye teşekkürler 🌸
Sulemsiii Esmamam eskiden amniyosentez işlemini yapan doktor yapıyormuş ama artık eczanelerde yokmuş bu iğne devlette yada özelde doktorumuz vuruyormus tabi özelde ücretli Medipole gidiyorum 300 TL ddiler ücretine orda yaptricam bakalm 🙏