hunilimom Gulbahareroglu16 bence yapılsa daha iyi olur normal şeker gibi değil gebelik şekeri daha fazla size de bebeğe de fark etmezseniz ciddi zararlar verebilir karar sizin ve doktorunuz biz burda ne desek yalan olur doktorunuz yaptırın diyorsa yaptirin bence benim ikinci gebeligim de çıkmıştı diyet uyguladım bazı anneler ilaç insülin kullanıyor
Nuktedan1 Gulbahareroglu16 benim doktorum üç gün açlık ve tokluk kan şekerini ölçmemi istedi. Çıkan sonuçlara göre duruma bakacağım dedi. Yani şuan yaptırmadım bir şey çıkmazsa yaptırmıycaz.
Sahnedekimadam Gebelik şekerin varsa bebek için tehlikeli ya şeker yüklemesi ya da açlık tokluk yaptırmak gerekiyor canım.. Şeker yüklemesi zararlı değil bu arada annelerin birbirini yuhaf bir şekilde gaza getirmesi sonucu yanlış bilgi olarak kalmış malesef…
Gulbahareroglu16 Bizde genetik olarak bi şeker hastalığı söz konusu bende henüz görülmedi ama korkuyorum yüksek dozda şeker alımında bebeğe sıkıntı olur dediler
mihribanuzun Gulbahareroglu16 iki dilim baklava yediğinizdede şeker yüklemesi yapmış oluyorsunuz. Bu bianlık oluyor ve zararı olmadığını düşünüyorum. Kaçamak yapıldığındada o kadar doz kaçıyor.
bdh Gulbahareroglu16 genetiğinizde de varsa doktorunuzun yönlendirmesi ile mutlaka yaptırın.. 50,75 veya 100 mg ile deneniyor zaten doktorun isteğine göre. Hamileliğinizde hiç şeker tüketmediyseniz bilemem tabi ama normalde bu mglardan kat kat fazla yediklerimizden alıyoruz zaten. Bence doktorunuz ile görüşün karara varın çok önemli bir durum.