Merhabalar 😊 Ben de buraya doğum hikayemi yazmak istedim. 14 haziran 2022′de 39+4 haftamda rutin kontrole gittiğimde doktor çatı muayenesi yaptı ve 4 cm açıklığım olduğunu söyledi. Meğerse evde sancı ve kasılmalar çekmişim. Ertesi gün Ankara şehir hastanesine gittim. Acilden giriş yaptım ve açılmam 5 cm olmuş, hemen yatış verdiler bana. Nst bağladılar fakat hiç kendi sancım yoktu. Bu yüzden suni sancı verdiler. Açılma 7 cm gelmesinden sonra iyice dayanılmaz hal almaya başladı sancılar. Bir de saat başı açıklık muayenesi yapılması canımı çok yakıyordu. Derken 16 haziran gece 1′de doktor suyumu patlattı, bebeğim iyice kanala yerleşmişti. Fakat suni sancıyı açıklık 8-9 cm olana kadar vermeye devam ettiler. Sancı geldikçe ıkın dediler, uyguladım ıkındıkça daha çok acıyordu canım. Böyle böyle sabahı ettik. Ara ara kalkıp sıcak duş alıyorum, pilates topunda zıplıyorum derken kanamam olduğunu görünce korkup doktorlara seslendim. Yine muayene ettiler, ara ara ıkın dediler. 10-15 dk sonra gelip baktıklarında apar topar doğum başladı diyip toplandılar başıma. 18 saat süren sancı, açlık, susuzluk ve uykusuzlukla ısınma gücü bulamıyordum kendimde. Ara sıra yattığım yerden kafamı kaldırıp doktorlara bakarken ellerinde makas görünce kesi mi yapacaksınız dedim. Uyuşturacağız korkma dediler. İğne vurdular hemen akabinde kestiler ve acıyı iliklerime kadar hissettim çığlık attım. İki ebe karnıma dirsekleriyle bastırıp kristaller manevra yaptı birkaç kere. Tüm gücümle ıkınırken dedim ya bebeği çıkarıcam ya canım çıkacak burada… Sonra doğdu annesi diyip kollarıma verdiler oğlumu. Tüm bu doğum anları en fazla 5-10 dk sürdü . 4100g 53 cm doğdu bebişim. Sonra kesik ve yırtıklarım çok olduğu için beni orada dikemediler. Sezaryen odasına indirip belimden iğneyle uyuşturup tam 1,5 saatte diktiler. Ameliyathanede hem soğuktan hem çok kan kaybından taşikardiye girmişim bir de 🫣 nabız 150 atıyor, zangır zangır titriyorum. Bebeğimi düşünüyorum yattığım yerde, çektiğim acıları… gözlerim doluyor falan. Daha doya doya öpüp koklayamadan onu alıp bebek bakım odasına götürdüler… 16 haziran 2022′de 39+6 haftalık olarak böyle kavuştum bal bebeğime ❤️ Sonra işte fikirlerle tuvalet ihtiyacı tam bir işkenceydi. Doktor asla kabız olmamamı söyledi ve 3 hafta boyunca sadece çorba ve muhallebiyle beslendim. 92 kg girdiğim doğumdan ertesi gün 83 kg çıkmıştım. Doğumdan 2-3 hafta sonra 78 kg olmuştum. Dikiş kontrollerine gittiğimde doktor bana “o miniğine söyle seni ben iki kere doğurdum de” demişti 🥲 iyileşmem 40 günü buldu. Tam bir travmatik doğum vakasıydım. Doktorun verdiği kremleri kullandım, baticon falan sürdüm, meğer alt bölgem mosmormuş. Son kontrolde doktor asistanına cilt tonu görülmeye başlamış demişti… Şimdi normal doğum mu… Aman aman diyorum 😅 benim için tek güzel yanı doğumdan sonraki gün dümdüz bir karnımın olmasıydı.. Okuduğunuz için teşekkür ederim 🌹