aliandalina ya açıkçası ekstra bir şey yapmadım. Hatta buradakilerin yediğinin yarısını bile yememişimdir. Hiç balık yemedim mesela, yeşilliklerden çok uzaktım toxoplazma korkusundan, tahin pekmez vs gibi şeyleri sevmem.
Fakat her gün 2 haşlanmış yumurta, 1 muz, bir bardak süt mutlaka yedim. Bol su içtim. Meyve yemeye gayret ettim. Vitaminlerimi eksik etmedim. 3-4 ceviz yiyordum arada ama her gün değil, kuruyemişi bile çok nadir yedim. yoğurt ayran vs gibi şeyler yedim ama her gün değil. Bu arada beni doktorum hiç kısıtlamadı. Bende kendimi kısıtlamadım. Fast food yedim hamburger pizza, kola (tabi abartmadan), arada aburcubur da yedim nefsimi körükleyecek kadar. Benim 30. Haftaya kadar hep haftasıyla uyumluydu. Bir tek bacakları çok uzundu.
Ama.
Ben o haftalarda çok ağır bir grip desem değil corona olabileceğini düşündüğüm ağır bir enfeksiyon geçirdim. 1 ay sürdü neredeyse. Başta direndim ilaç kullanmadım ama geçmeyince antibiotik kullandım. Hatta hastanede 2 kez serum takıldı falan. Kanımda koyulaşma çıktı. Göbekten kan sulandırıcı iğne vurulmaya başladım günde 1 kez.
31 de doktora gittim başı 32 idi. 33te doktora gittim başı 36 idi. Bu arada vücudu da ileride çıkıyordu. Açıkçası hastalıktan sonra ne olduysa oldu. Doktor genetik dedi riskli bir şey görmedi ama 30. Haftaya kadar her şeyi uyumluyken bir anda böyle olması bana da garip geliyor. 35+1 de gittim başı 38 hafta vücudu 37 haftayla uyumluydu kilosuda 2.900 dü. Aynı şeyleri yiyorum hala bu arada. Ama o süreçte çok aşırı muz yedim belki onun faydası olmuştur