ayseuarslan Kızlar şimdi kayınpederimin ismi İsmail.. soy ismimiz de Arslan. Eşim ve ailesi sadece İsmail olsun istiyorlar doğal olarak. Hatta esimin ailesi beni uyardı neymiş İsmail peygamber ismi yanına ek isim konulmaz diye. Kayınpederim de çok çok iyi bir insan bu arada. Olmasa asla koymazdim ilk erkek torunları olacak o ayrı. Ben soy adımıza uygun olsun diye İsmail Aras Arslan hoş olur güzel olur diye düşünüyorum ama çocuğun esas adı İsmail olacak yani herkes İsmail diye seslenecek. Eşim de son ikna oldu tamam sen nasıl istersen dedi. Böyle deyince tabi benim kafa uctu. Arası kendi isterse büyüdüğünde başka mecralarda belki kullanma seçeneği olsun diye düşündüm yani bir 50 yıl sonra nerdeyiz belli mi ya da bir alternatifi olsun çocuğumun kuğul bir ismi de olsun 😊 ama bir yandan da diyorum kafası karışır mi çocuğumun bunun bir de ilkokulu- anaokul askerlik vs. var. Yani zorlanır mı? Çünkü esas adı İsmail olacak yani. Demem o ki sadece İsmail mi yoksa İsmail Aras mı? İçimde de kalacak koymazsam vallahi kafam çok karıştı. Siz ne dersiniz ?
umena ayseuarslan 50 yıl sonra nerdeyiz belli mi İsmail kötü bir isim değil ki su an sizin kuğul isim dediğiniz tüm cool gibi gözüken isimler 50 yıla kalmadan sönecek emin olun ki bu isimlere dönüş olacak vaktinde hep hep olduğu gibi
femme ayseuarslan aslinda baktığın zaman evet günümüzde pek hatta hiç tercih edilmeyen bi isim . Anne olarak düşüncelerini anlıyorum ama oglunuzun manevi değeri olan bi ismi olucak . Ben de oğluma eşimin vefat eden babasının adini koyucam allah izin verirse ilyas olucak . Sonrasında bende eşime dedim nbenjmde vefat eden dedem var . Adı kahraman. İlyas kahraman olsun dedim . Çok şükür dedelerinin oğlunu taşıyacak. Çokta seviniyorum bu isimler için. Evet biraz uzun . Ama olsun. İlerde ki askerlik ve okulda isim tercihi onun hangisini kullanırsa kullansın 😄
ayseuarslan umena Tabi ki kötü bir isim değil. Kötü olsa koyar mıydım hiç. Anlamı karakter analizi de çok güzel. Zaten bizim için İsmail olacak. Sadece oğlumun birey olarak bir alternatifi tercihi olsun mu diye düşündüm soy ismiyle de uyumlu farklı olabilecek bir şey olsun diye ama kararsız kaldım işte.
femme ayseuarslan teşekkür ederım :) sızde isim icin gonlunuzden ne gecerse onu yapın. onemlı olan kalpler bir olsun :) saglıgıyla kavusun ınsallah
DilekKorkmaz02 Kızlar yardımcı olabilir misiniz sorularım var ama soramiyorum. Uygulamayı bir türlü çözemedim bu soruları yazıyorum ama sonradan nerede sorum diye arıyorum bulamıyorum. Profilimiz de yok sorduğumuz soruları göreyim nerden takip ediyoruz ?😓
Daisy0000 ayseuarslan Şu dede adını koymayı kim çıkardıysa.. Eşimde bi ara tutturdu babamın adı diye, cingar çıkardım.Babası da isim düşündünüz mü dedi,direk yüzüne baba kusura bakma seni seviyorum ama senin adını koymayacagiz dedim,beklentiye girmesin diye.
ayseuarslan Daisy0000 Bende farklı bir isim taraftarıydım. Ama kayınpederim çok iyi bir insan ve eşim de çok istiyor babasının adını koymak ilk erkek torun da bende sevdigimden tamam dedim. Yani isim koymak keşke tek taraflı olsa 😊 ortak karar vererek koymaya çalışıyoruz.
casper12 Daisy0000 vala yaa dede isimleri başıma bela ettiler ille koyacaklar bi cocuga dede baba ismi😅🤣
Nurkcy ayseuarslan İsmail Aras gayet güzel bence koy. Sen Aras dersin.. Benim Eşimde babasının ismini istiyor vefat etmişti 12 yıl önce ben hiç tanımadım tabi.. Adını yaşatmak istiyorum diyince kıramadım. Sadece Egemen istiyordum bende Şimdi ‘Yüksel Egemen’ olacak hem uymuyor hem uzun oldu ama yapacak bişey yok herkesin gönlü olsun 😊