Merhaba herkese. 27 Ocak günü 38+4ken doktorum haftada bir kontrole gel dediği için devlet hastanesine randevusuz bir şekilde kontrole gittim. Her hafta sorunsuz nst ve ultrasondan sonra asistan doktora kontrole girdiğimde suyumun azalmış olduğu anlaşıldı. Radyolojiye gittim ve detaylı ultrasonla tasdiklenmiş oldu. Kan da verdim. Daha sonra sonuçlar çıkınca asistan doktora tekrar gösterdim “Evet, suyun azalmış sana yatış vermemiz gerekiyor.” Dedi. Annemle oradaydım kendisine söylediğimde inanmadı ama doktora sormasını söyledim. Herkese haber verdim ve doğumhaneye geçtim. Doğumhanede tamamıyla çıplak şekilde altımda sadece bezle ve 1 önlükle kaldım. Eşyalarımı çöp poşetine koyup aileme verdiler. Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesinin en kalabalık gününe denk geldiğim için 3 kişilik bir odada yatak verdiler. İlk başta boş serum verildi. Nstyle sancılarıma ve kalp atışına bakıldı. Kalp atışı normaldi ama hiç sancım yoktu. Açıklık muayenesi için çağırıyorlardı. Bir sürü hamile kadın ile birlikte sezaryen normal doğum fark etmeksizin açıklık kontrolü için sırada bekliyorsunuz. Muayene çok zordu adeta içimi karıştırdı doktor ve çok ağrılıydı. Doğum yapmam gerektiğini onayladılar açılmam hiç olmadığı için suni sancı takıldı. Probess sanırım adı. O da muayeneden farksızdı. Yalnız sancılarım olması gerekenden yüksek olduğu için çıkartıldı. Daha sonra serumla verilmeye başlandı. Bu sırada açılmam çok yavaş ilerledi. 2 gün hastanede kaldım neredeyse 24 saatte sadece 1 cm açılmam oldu. Sancılarım da adet sancısı gibiydi amaaan dedim doğum sancısı da böyleyse her türlü idare ederim ben bunu sürekli çektiğim sancı. Eşim arada çorba ve su yolladı. 3 kere ebem değişti. Hepsi sağolsun eşimle sık sık görüştüm. 2 serum suni sancıdan sonra yine muayene için sıraya girdik bu sefer 4 cm açıklığım olduğu söylendi. Ebem kontrol ederken suyumu patlattı. Bu arada 3 kere oda değiştim suyum patladıktan sonra sedyeli odaya alındım. Yürümeye korktum. Ayrıca su patladıktan sonra sancılar korkunç hale gelmeye başladı. Ebe burnundan nefes alıp ağzından ver diye anlattı. Başta yapabildim ama sancılar ilerledikçe imkansızlaştı. Ellerim ayaklarım uyuştu. Çok hızlı şekilde açılmam 7 cm oldu. Sancıları gördükçe daha çok korktum 95-97 arasına kadar çıkıyordu 20lere geri düşüyordu. Düşünce çok rahatlıyordum. Sonra aşırı büyük tuvaletim gelmiş gibi oldu ve içim çıkarcasına ıkınma hissim oldu. Ebem yatağın yanındaki kolları kaldırıp ayaklarımı yerleştirdi ve ıkınmaya başladım. Çok farklı bir ıkınma şekliydi ama 4 kere ıkınmadan sonra bebeğimi göğsüme koydular ve ağlamaya başladı. Her yeri kandı çok küçüktü 2400 gramdı ama çok çok güzeldi. Bebeğim alındıktan sonra kesi ve yırtığım olduğu söylendi ve dikilmeye başlandı. Yalnız sanki hiç uyuşturulmamıştı hep hissettim iğnenin batışını. Çok uzun sürdü. Halam gelip bebeğimi giydirdi. Yalnız ben çok üşüdüm bacaklarım titriyordu asla tutamıyordum. Sonra üzerim örtüldü kendime geldim yemek yedim su içtim ve odaya aldılar bebeğim ve beni. Kayınvalidemle 1 gece kaldık. Dikişlerle oturup kalkmak çok zor oldu. Kolumda serumla bebeğimi emzirmek zordu. Ne kadar sıkıntılı zorlu bir 2 gün olsa da sonucu çok çok güzel oldu. Kızım bugün 16 günlük. Uyumak zor, sütüm yetiyor mu, sağlıklı mı diye insanın içi içini yese de çok güzel bir duygu. Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah🙏🏻