Merhaba arkadaşlar, 31 haftalık hamileyim. Geçen hafta 30+0 da kontrolüm vardı. Kızım 1516 gramdı. Ben hamile kaldığımda 68 kg idim. 13. Haftamda safra kesemde taş olduğunu öğrendim. Şiddetli mide ve sağ kaburga altımda olan ağrılar ile öğrendim. Akabinde diyete girmek zorunda kaldım. Yoksa hem kızım hem ben zorlu süreç geçirecektik. Ameliyat olmak zorunda kalacaktım. Ağrı ataklarımı çok şükür diyet ile ayda bire indirdim. Bir günlük beslenmem: muz, çiğ badem bol bol, süt, yoğurt, çorba, tam buğday ekmeği, kaşar, pekmez, bal, peynir, kaşar, bolca sebze ve haftada 2 3 kere yağsız tavuk göğsü. Bu şekilde beslenerek bugüne geldik çok şükür. Gelişim geriliği yok. Haftası ile uyumlu gitti hep şuana kadar. Asıl sorunum şu 68 kg ile başladığım gebelikte şuan 31.haftada 65 kg yim. Kusma bulantı hiç yaşamadım tamamen böyle beslendiğim için kilo verdim. Boyum 158 olduğu için zaten vücut kitle indeksim ideal kilomun bir tık üzerindeydi. Hep ona bağladım. Ama son zamanlar olduğu için artık tedirginim. Sormak istediğim hiç kilo almadan gebelik tamamlayan var mı? Karnımda öyle aman aman büyük değil. Görseniz 5 aylık falan dersiniz herhalde. ( annem vefat ettiğinden dolayı kendisine soramıyorum ama herkes anneminde kot pantolon ile doğuma gittiğini söylüyor. Hiç karnı bile şişmemiş beni doğururken) Genetik midir sizce? Gerçekten bu zamana kadar rahattım ama ya kilo alması benim safra kesem yüzünden yavaşlarsa? Hiç kilo alacak gibide durmuyorum açıkçası. 🥺