Kızlaaar benim gibi sezeryandan korkup son dakika zorunlu sezeryan olacak annelere moral olması açısından doğum hikayemi sizlerle paylaşmak istedim. 08.02.2023 tarihinde Bursa Nilüfer medicabil de spinal sezeryan doğumum gerçekleşti. 37. Haftada çatı muayenesinde zorunlu sezeryan olacağımı öğrendiğimde dünyam başıma yıkılmıştı. Gebeliğimiz ilk gününden beri normal doğum yapıcam hayaliyle yaşıyordum ve kilo alımım egzersizlerim Herşeyim düzenliydi. Son anda sezeryan olacak olma durumu beni çok korkuttu. Sezeryan göbeği , dikiş izi, hemen toparlanamama, yardıma muhtaç olma, süt gelememesi benim korkularımdı.( Çevremdekiler bu şekilde öykülere sahip) 14.02.2023 olarak planlanan sezeryan doğumum 08.02.2023 sabah 11:00 de nişan gelmesi sonucu kendi önemsemeyişim nedeniyle akşam 21:18 de Ali Ediz in dünyaya gelmesiyle son buldu. Doktoruma mukozamsı parlak kırmızı kan ile karışık akıntı olduğunu söyledim hemen medicabile gitmemi söyledi. Akşam 20:00 de medicabile yatışım yapıldı hemen hemşire geldi nst ye bağladı çatı muayenesi yaptı sohbetli muhabbetli geçti. Sonra kan aldılar anestezi için bir anda doğumumun 1-2 saat içinde olacağını öğrendim derken kan sonucum 15 dakika içinde çıktı beni ameliyathaneye indirdiler. Yenidoğan katındaki hemşirem çok tatlıydı , anestezi doktoru çok espriliydi ve hiç spinal olduğumu hissetmeden birden belden aşağımda sıcaklık hissettim uyuşmuşum bile. Sonra doktorum geldi çocuk doktoru ve anestezi uzmanı geldi doktorumun içeri girmesi ile 5-6 dakika içerisinde bebeğimin ağlama sesleri geldi 🥲 Hemen çocuk doktoru bebeği muayene etti oğlumu giydirip benim yanağıma koydular. Benim dikişlerim atıldı odama çıktım hemşire oğlumu göğsüme koydu ve emmeye başladı süt gelmeye başladı. Tüm korkularım teker teker yok oldu. Ben bu akşam 9 da taburcu bile oluyorum. Gece 4 te yürümeye başladım. Herşey çok pozitif ve güzel ilerledi. Allah tüm hamileleri bir çırpıda kurtarsın ağrısız sızıSız kuş gibi hafif geçsin sağ Salim bebekleri kucağımıza alalım ❤️🙏