1mucize 1fatma_nurr olmaz canım çok sağlıklı ve faydalı bir şey hemde sana kan olur. Bende aç karınla bardağın içine 2 kaşık pekmez yarım limon içine sıkıp bardağın yarısına kadar su doldurup karıştırıp tüketiyorum. Tadı da çok güzel oluyor normalde çok seven biri değilim sade de yiyemiyorum.
minik_koala_ve_annesi 1fatma_nurr kan yapar canim cok dogal bir yiyecek icmende fayda var sicakta tutar sizi afiyet olsun
mysweetbabyy 1fatma_nurr olmaz ama soğuk sıkım pekmez tuketirseniz boyle köyden gelen filan onlar kanserojen oluyor kaynatildigi için
mysweetbabyy 1fatma_nurr köyden gelenler sıkıntılı zaten yüksek ısıda kaynatildigi için yanlış anladınız yorumu
mrsozturk mysweetbabyy Pekmez çok yüksek ısıda yapılırsa dediğiniz doğru. Ama eğer düşük ısıda kaynatılarak yapılırsa hiçbir sorun teşkil etmiyor araştırabilirsiniz. zaten köylerde de düşük ısıda kaynatılarak yapılır pekmez :)
mysweetbabyy mrsozturk düşük ısıda kaynattigini nerden bilicez ölçüm mu yapıyorlar sanki köydekiler en güzeli risk almayıp soğuk sıkım kullanmak
mrsozturk Pekmez tabiki özellikle hamilelikte çoook yararlı ama süt ve süt ürünleri tüketiminden en az 2 saat sonra içmek gerekiyor. Süt ürünleri pekmezin içindeki vitaminlerin emilimini engelliyor
elifcicek_07 Hiç zararı olur mu ya hele boynuz pekmezi ise her derde deva majör anemim var doktorlar bile öneriyor
mrsozturk mysweetbabyy pekmezde soğuk sıkım diye bir şey yoktur. Düşük ısıda yapılan ve yüksek ısıda yapılan pekmez vardır. Soğuk sıkım diye bildiğiniz pekmezler düşük ısıda uzun süre işlem görmüş pekmezlerdir. Bir gıda mühendisi olarak bu tarz şeylere biraz hakimim :) ama şurada haklısınız köyden gelen pekmezlerin yüksek ısıda yapılıp yapılmadığını bilemezsiniz. bilmek için tanıdığımız bildiğiniz birinden almanız şarttır. Eğer tanıdığınız var ise köy pekmezi piyasa pekmezinden daha faydalıdır
mysweetbabyy mrsozturk valla ben güvenmiyorum koydekilere ben söyleyince boyle bu zamana kadar yedik ne oldu sanki diye bana bön bön bakıyorlar organik tarım onaylı güvenli markalardan alıyorum 😊