Egemooms Merhaba hanımlar şimdiden kınayacaklar gelmesin en nihayetinde zor zamanlar geçiriyoruz ama kendi sağlık sorunlarımız da oluyor ve bu konuda tecrübesizim ilk gebeliğim sorum şu şekilde 2 hafta önce dahileyede TSH için kan verdim sonucu 4.54 çıktı dahiliye doktoru normal dedi bende burada okuduğum postlardan biraz işkillendim yüksek geldi kadın doğum doktoruma sordum sonuca bakıp doktora mı inanıyorsun yoksa googleye mi deyip azarladı başkada birşey demedi 29. Haftamdayım kanı verdiğimde 26+ 6 daydım şimdi bu değer yüksek mi normal mi anlamadım gerçekten
Zeyneparsln Egemooms Değeriniz yüksek ilaç kullanmalısınız levetron ama mg doktor ayarlamalı benim 16 ya kadar çıkmıştı iki aydır 0 düşmesine rağmen doğuma kadar 100 lük levetron devam dedi doktorum. Bebeğin sinir ve beyin gelişimi için normal değerde tutulması gerekiyor
NobleMom Egemooms aslında 2.50 altında olması istenir hamileyken ama. Sen artık üçüncü trimesterdesin. O döneme göre normal olabilir mi acaba bilemedim. Genelde birinci trimesterde 2.50 altı olması gerekir deniyor. Sen başka bir doktora daha görün bence canım. Önemli bir konu. Ama öyle aman aman yüksek değil değerin. İlaç kullanmadım bu zamana kadar diye üzülme stres yapma. Benim 6+2 de 3.18 çıkmıştı tsh. Dahiliye doktorum ilaç başlayıp başlaymama konusunda çok kararsız kalmıştı aşırı yüksek olmadığı için ama sonra 25 mg lık başlattı bir ay için. Sende git başka doktora mutlaka ihmal etme 🌸
tgcearici Egemooms benim de değerim 4.5 çıkmıştı dahiliye doktoru çok yüksek değil ama yine de ilaca başlamamız lazım dedi 25mg verdi 3 haftada 2ye düştü Gebelik döneminde yükselmesi aslında normal ufak dozda ilaç alırsan düşecektir internette tiroid yüksekliği düşüğe neden olur gibi yorumlar var ama o derece etki etmesi icin çok çok fazla yüksek olması lazım korkma tekrar başka bir doktora görün
Evlatcim Egemooms benim gebelikten öncede tsh yüksekti 50 mglık ilaç kullanıyordum dahiliye doktoru eğer gebelik olursa tsh değerinin 1 buçuk olmasını isteriz demişti.Gebelikle beraber 6 buçuklara yükseldi.önce sağlık ocağına gidiyordum her ay tahlil için kadın doğum doktoru tahlili bir de hastanede yaptırmamı isteyince devlet hastanesine gitmeye başladım ama endokrine gittim.tsh 1 buçuğa düşene kadar doktor her ay tahlil sonucuna göre dozu arttırdı.şimdi 125 mg kullanıyorum.hatta endokrin doktoru doğum sonrasında kullanmam gereken dozu da ayarladı. Doğumdan da bir ay sonra gel o zmn tekrar bakalım dedi. Biraz uzun yazdım kusura bakmayın ama sizin iki doktorda da iş yok anladığım kadarıyla.
Egemooms Zeyneparsln Banada yüksek geldi ama doktorların bu şekilde söylemesi de düşündürüyor beni anlamıyorum Bi öyle Bi böyle kafam allak bulak oldu devlet hastanesine gidiyorum özele gidecek durumum da yok napacağımı şaşırdım
Zeyneparsln Egemooms Özele gidebilirsen iyi olur. Özelin dediği bilgileri verdim ben sana . Devlette uğraşmıyorlar ne durumda olursan ol
Sahnedekimadam Gebe olmasaydın değerin normal , ama gebelerde 2,50 altında olması bekleniyor canım.. bende de var ilaç kullanmalısın.. endokrinolojiye gitmen gerek ..
Egemooms Sahnedekimadam Teşekkür ederim başka doktora görünecem çünkü artık stres yapmaya başladım bu konuyu
Egemooms NobleMom Teşekkür ederim gerçekten stres yapıyorum bu şekilde ilgisiz baştan savar gibi göndermeleri de sinirimi bozuyor insan napacağını şaşırıyor
NobleMom Egemooms Hiç stres yapmayın. Değeriniz istenilenin biraz üstünde ama aşırı aşırı yüksek değil. Hemen başka bir doktora görünün şuan yapabileceğiniz tek şey bu 🙂 Allah sağlık versin 🙏🏻🌸
Sahnedekimadam Egemooms Doktora gittim gebe misin evet kaç hafta şu kadar tamam sana ilaç yazıyorum. Max diyalog bu kadar.. troid nedir neden olur ne yemem lazım ne yememem lazım benim sormam ya da internetten araştırmam gerekiyor malesef.. değerlerimiz çok yüksek değilse ben bebeği çok etkilediğini düşünmüyorum canım açıkçası sadece kontrol altında tutmak gerek🙏🏼 sıkıntı etme yani gerekirse ilaç verir geçer ❤️
Hhavvaa Evlatcim benimde gebelikte 5 e falan çıkıyor şuan 50 mg lik kullaniyorum ilk gebeligimdede kullanmıştım
Rabia04_09 Egemooms normalde sınır değer 5 oluyor ama doktorlar 2,5 üzerini yüksek sayıyor ve dahiliyeye yönlendiriyor. Benim ilk değerim 3 çıkmıştı kadın doğum doktorum hemen dahiliyeye gönderdi takip altında kal onlar gerek duyarsa ilaca başlar zaten dedi. 1 ay sonra tekrar gittim dahiliyeye doktor şu an sonucu düşük dedi ama sen yine bi dahaki ay gel dedi. Meğerse ilk yüksek çıkan tahlilimin sonucu yanlış çıkmış tahlil değerim düşükmüş zaten ama ona rağmen her ay doktor yinede gel tahlil yapalım diyor eğer bu ayda düşük çıkarsa daha gelmene gerek kalmaz dedi
Egemooms Yorumlarınız için teşekkür ederim başka doktora görünecem çünkü içim rahat etmiyor gerçekten de devlette ilgilenmiyorlar malesef özele gidecek durumum yok henüz sadece doğumu özelde yapabilecek kadar ayarlıyabildik kendimizi ama başka doktora görünecem 🙏🏻♥️
Mucizebebek2 Egemooms 3.2 çıktı ilaca başlattı doktorum aslında 3.5 olana kadar kullanmasanda olurdu ama biz önlem alalım dedi
Lina-Annesi Egemooms Egemooms bende 29 haftalik hamileyim 3.85 değerim yüksek dedi.doktorum pazarysi günü gelince hatırlat dedi degerlendrcekmiş korktum bende