Emineedrk Beyazeller Japonya’daki evlerin temelinde raylı sistem kullanıyormuş demirler raylı yani buda hasarı en aza indiriyor bizde kullanılan malzemeleri depremde görmüş olduk insan canı bu kadar ucuz olmamalı sadece bir evden trilyon sahibi oluyorlar biraz vicdanları sızlamıştır umarım
Beyazeller Sila66 Kullanmayı biliyorlar demek ki . Belki bu depremden sonra ibret alınır . Ben mesela düdük bulundurmayı düşünüyorum . Sabitleme işlemini nasıl yapacağız öğrenilebilir , çok zor olmasa gerek . Tedbir bizden , takdir Allahtan :)
Ceromommm3 nebakiyonkomikmi evet Yıl olmuş 2023 hala enkazdan tek tek insan çıkarıyorlar Teknoloji gelişti depreme Çözüm Neden bulunamıyor Önlem Alınmıyor Binalar sağlam. Yapılmıyor vs birçok şey var sitem edeceğimiz çok şey var Ölen insanlar geir gelecekmi Kefen bile bulunamıyor Yardimseverleden Kolinin icine kefen de eklemlerini söylüyorlar Vefat edenleri poşete sarıp gömüyorlarmis
minik_koala_ve_annesi Beyazeller dolaplarin icinden duvara kalin dubel ve vida atilarak sanirsam canim
Fevehan Beyazeller dün eşime dedim düdük alalım her gece kolye gibi boynumuzda taşıyalım. Bana güldü 🙈 ama alacam tedbirli olalımda varsın gülsünler 😏 eşyada çok yığmamaya çalışıyorum. Sadece yatak odasındaki dolabı sabitleyecem üzerimize düşerse falan diye başka bişeye gerek varmı bakacam. Bide çerçeve falan asmıyorum baş kısmımıza hatta çerçeve yok duvarlarımda. Ne kadar az eşya o kadar çok yaşama şansı.. minimal hayat ve sağlam yapılı evler en iyi tedbir.. Tevekkül ALLAHTAN artık elimizden geleni yaptıktan sonra.. 🤲🏻
Emineedrk Beyazeller 1 sene sonraki yapılıcak evlerinde bundan farksız olucağını zannetmiyorum ki inşallah tedbir alarak yapılır çünkü bı kez daha aynı şeyi yaşayacak psikoloji kalmadı kimsede , o kadar insan evleri olana kadar nerede kalıcak ne yapacaklar insan düşündükçe mahvoluyor
Beyazeller Emineedrk prafabrik ev için başlanmış , yardımlar da o kadar çok ki .Atlatacaklar , atlatacağız hep birlikte insaAllah 🤲🏻. Denetimler artacak umarım , İstanbul’da da deprem bekleniyor diyorlar , öylece duruyoruz bir şey yapmıyoruz 😔
Emineedrk Beyazeller Korkmayın içinizi ferah tutun Allah’tan başka kimse bilemez Maraştaki depremi bilirlerdi öyle olsa evet deprem olucak ama zamanını ve yerini Allah bilir stres yapmayın inşallah maraşta ve diğer 10 ilde de artçılar durur herkes rahat bı nefes alır rabbim yar ve yardımcımız olsun 🙏🏻🙏🏻😔🙏🏻
Beyazeller Emineedrk Evet hep dualarımız , isteklerimiz bu yönde .Ailem çok kısıyor hamilesşn izleme diyorlar ama duramıyorum .Bir an önce herşey normale dönse 🤲🏻
Emineedrk Beyazeller Bende öyleyim sesini açıyorum resmen televizyonun diğer odalara gittiğimde de duyabiliyim diye sürekli haberdar olmak istiyor insan 😔🙏🏻