Kuzum benim bi arkadaşım gitmiş cuma günü bir doktora. Gebelik düşündükleri için. Ona hiç ne zamandır deniyorsun vs dememiş. Ama tedbir için yapılacak şeyler vardır demiş. Mesela kesinlikle bir hpv testi istedi dedi. Cinsel yolla bulaşan hastalık üzerine dedi. Bir de rahim ağzı kanseri riskine karşın bir test istedi dedi onları orda verdim dedi. Devlet hastanesinde vermemi istediği eksik kan testleri vardı onları yazdı dedi. Ve eşimden sprem testi istedi dedi. Bu olumsuz bir durum değil eşinden de rahim ağzı kanseri için test istedim bu onunla aynı mantık çerçevesi demiş tedbir ve kontrol amaçlı demiş. Artık deneme olmama süresi 1 yıldan fazla 2 yıla yakın demiş. Çünkü her ay olasılığınız bir o kadar artar demiş. İlk ay yüzde beş sonraki ay on… şeklinde demiş. Ve hiçbir yumurtlama takibi istemiyorum demiş. Gün aşırı ilişki demiş eğer bu bizi yorar yıpratır dersende vücudunu tanıyorsun sürecini günlerini sen belirle en sağlıklısı demiş yani kuzum gittiğinde doktorun iyiyse ne yapmanı söylüyormuş @Betbet98